17 sporcuya doping nedeniyle men cezası

IWF, aralarında dünya şampiyonu Rus Aleksei Lovchev'in de yer aldığı 17 sporcuya, doping gerekçesiyle geçici men cezası verdi.

17 sporcuya doping nedeniyle men cezası
17 sporcuya doping nedeniyle men cezası
GİRİŞ 27.12.2015 08:31 GÜNCELLEME 27.12.2015 08:31

Federasyondan yapılan açıklamada, geçen ay ABD'nin ev sahipliği yaptığı Teksas eyaletinin Houston kentinde düzenlenen Dünya Halter Şampiyonası'nda, erkekler +105 kiloda dünya rekoru kırarak altın madalyaya uzanan Rus Aleksei Lovchev'in doping testinde yasaklı "ipamorelin" maddesine rastlandığı belirtildi.

Rusya'dan Olga Zubova, Aleksei Kosov ve Olga Afanaseva, Kuzey Kore'den Kim Kwang-song ve Ryo Un-hui, Moldova'dan Artiom Pipa ve Iurie Bulat, Kazakistan'dan Yermek Omitray, Zhassulan Kydyrbayev ve Almas Uteshov, Yunanistan'dan Eftychia Ananiadou, Belarus'tan Aleksandr Venskel, Nastassia Novikava, Axerbaycan'dan Firudin Guliyev, Intiqam Zairov ve Dadash Dabashbayli'nin de dopingli madde kullandığının tespit edildiği, bu nedenle haltercilere geçici olarak spordan men cezası verildiği ifade edildi.

Öte yandan, basın toplantısı düzenleyen Rusya Spor Bakanı Vitali Mutko, Lovchev'in doping kullanmadığına inandığını ve sporcularına desteklerinin devam edeceğini söyledi.

IWF, doping gerekçesiyle aralarında olimpiyatlarda altın madalya kazanan Kuzey Koreli Kim Un Guk'un da yer aldığı 3 halterciyi geçen hafta spordan geçici olarak men etmişti.