Viktoria Zeynep Güneş'e Rio müjdesi!

Ukrayna ve Türkiye Yüzme Federasyonu arasındaki problemler aşıldı. Viktoria Zeynep Güneş, Türkiye adına olimpiyatlarda yarışabilecek.

Viktoria Zeynep Güneş'e Rio müjdesi!
Viktoria Zeynep Güneş'e Rio müjdesi!
GİRİŞ 16.11.2015 17:13 GÜNCELLEME 16.11.2015 17:13

Ukrayna ve Türkiye Yüzme Federasyonu arasındaki problemleri, Spor Bakanlığı ve Spor Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı çözdü ve iki ülke yetkilileri her konuda anlaştı.

Spor Bakanlığı ve Spor Genel Müdürlüğü bu güne kadar Türk vatandaşlığına geçirilen sporcular arasında en iyisi olarak gösterilen Viktoria Zeynep Güneş'i tamamen Türk sporuna kazandırdı.

Ukrayna Federasyonu, Zeynep Güneş'in Türk vatandaşlığına geçtiği yıldan bu yana bazı konularda şikayetleri bulunuyordu. Ancak geçen hafta iki ülke yetkililerinin bir araya gelerek Güneş'in Türkiye Adına 2016 Rio Olimpiyatlarında Yarışabilmesi İçin Ukrayna federasyonunun Türkiye yüzme federasyonuna yazılı Muvafakat verdiği belirtildi.

3 yıl önce Türk vatandaşlığına geçen ve ülkemiz adına uluslararası organizasyonlarda yarışan Zeynep Güneş, bu güne kadar çok önemli başarılara imza attı. İki ülke federasyonlarının geçen hafta bir araya geldiği, ufak tefek pürüzleri ortadan kaldırdıkları ve ikili anlaşmaya imza attıkları öğrenildi. Türkiye adına 2016 Rio Olimpiyatları'nda yarışabilecek olan sporcu ile ilgili uzun zamandır uğraş veren Spor Bakanlığı ve Spor Genel Müdürlüğü Dış ilişkiler daire başkanlığı önemli bir başarıya imza atmış oldu. Yüzme branşında Türk sporuna kazandırılan en önemli sporculardan biri olarak kabul edilen Zeynep Güneş sayesinde iki ülke arasında yüzme ile ilgili protokol imzalandı. Ukrayna'nın başkenti Kiev'de yapılan anlaşmadan sonra, Ukrayna ve Türkiye yüzme federasyonları sporcu yetiştirme, antrenör, diğer spor elemanları yetiştirme ve ortak yüzme kampları konusunda anlaşmaya vardıkları ifade edildi.