Sam'ın doktoru acı konuştu: Kaybetme riskimiz var

Yaşam savaşı veren dünya şampiyonu boksör Sam, hasta yatağından Ahmet Davutoğlu'na seslendi.

Sam'ın doktoru acı konuştu: Kaybetme riskimiz var
Sam'ın doktoru acı konuştu: Kaybetme riskimiz var
GİRİŞ 20.10.2015 12:50 GÜNCELLEME 20.10.2015 14:06
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Türkiye’ye hem amatör hem de profesyonel boksta dünya şampiyonukları yaşatan tek boksör olan Sinan Şamil Sam, hastanede yaşam savaşı veriyor. Altı yıldır pençesinden kurtulamadığı karaciğer yetmezliği nedeniyle zor günler geçiren ve 10 gündür Sancaktepe Via Hospital’da yoğun bakımda tutulan ‘Boğaz’ın Boğası’ lakaplı Sam için tek kurtuluş yolu organ nakli... Rahatsızlığı dolayısıyla boks kariyerini noktalamak zorunda kalan Sam, doku uyumuna rağmen kilo ve damar yapısı nedeniyle kız kardeşinin ve kuzeninin organlarından faydalanamadı. Daha önce iki kez uygun donör bulunmasına rağmen sağlık durumu el vermediği için nakil olamayan Sam, aylardır Sağlık Bakanlığı’ndan gelecek müjdeli haberi bekliyor.

ÇOCUKLARIYLA BULUŞTU

10 gün önce durumu kötüleşen ve yeniden hastaneye yatırılan Sam, Boks Federasyonu’nun girişimiyle geçen hafta Almanya’dan gelen iki kızıyla görüştü. Hasta yatağında ziyaretine gelen kızlarıyla gözyaşları içinde güçlükle konuşan şampiyon boksör, “Bir an önce iyileşip, çocuklarıma yeniden sarılmak istiyorum. Beni bu dertten kurtarın” dedi. Sam, tek isteğinin Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmek olduğunu da ifade etti.

BAĞRIAÇIK: DURUMU KRİTİK

Sinan Şamil Sam ile yakından ilgilenen Dr. Adnan Bağrıaçık, milli boksörün durumunun kritik olduğunu söyledi. Karaciğeri iflas ettiği için her gün hastaya kan verildiğini dile getiren Bağrıaçık, “Tüm diğer opsiyonlar tükendiği için beyin ölümü gerçekleşen bir hastadan karaciğer nakli gerekiyor. Ziyaret yasağı devam ediyor. Acil nakil olmazsa, maalesef hastamızı kaybetme riskimiz var” diye konuştu.

YORUMLAR 28
  • Musa 8 yıl önce Şikayet Et
    İcki tum kotuluklerin anasidir!!!
    Cevapla
  • Ahmed 8 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim acil şifalar versin. Inşallah hayırlısı ile o hastalıktan kurtulsun.
    Cevapla
  • hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim Sifalar versin kucuk kizlarinin hurmetine
    Cevapla
  • erdoğan 8 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim Şafi ismi şerifi üzerine şifalar versin inşallah.
    Cevapla
  • mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcısı olsun, tez zamanda şifalar versin..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle