Şaşkına dönen ABD'den Taha'ya tarihi teklif!

ABD güreş otoriterleri, serbest stil 125 kiloda Avrupa ve dünya şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül’ün anatomik yapısını incelemek istiyor.

Şaşkına dönen ABD'den Taha'ya tarihi teklif!
Şaşkına dönen ABD'den Taha'ya tarihi teklif!
GİRİŞ 30.09.2015 14:00 GÜNCELLEME 30.09.2015 17:06
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Son yıllarda elde ettiği başarılarla adından sıkça söz ettiren milli sporcu Taha Akgül, özellikle güreş branşında söz sahibi olan ve ağır sıkletteki sporculara özel ilgi gösteren ABD'nin dikkatini çekti.

Taha Akgül, ABD'nin Las Vegas kentinde 7-12 Eylül tarihlerinde düzenlenen Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası'nda, finalde Azerbaycanlı rakibi Jamaladdin Magomedov'u 62 saniyede sayı tuşuyla (10-0) yenerek, altın madalya kazanmış ve üst üste 2. kez dünya şampiyonu olmuştu.

Milli sporcunun ortaya koyduğu mücadeleyi hayranlıkla takip eden ABD güreş otoriterleri, 125 kilo olmasına rağmen 57 kilodaki bir güreşçinin hızıyla hareket edebilen Taha Akgül'ün anatomisini incelemeye karar verdi.

"BU TEKLİF, VATANIM İÇİN GURUR VERİCİ"

Taha Akgül, son 4 yılın Avrupa şampiyonu ve son 2 yılın dünya şampiyonu olduğunu hatırlatarak, 2016 Rio Olimpiyatları'na kota aldığı ABD'de Türk bayrağını dalgalandırmak için mücadele ettiğini ve bunu da başardığını söyledi.

Türkiye'de kendisine gösterilen ilginin daha fazlasını ABD'de gördüğünü vurgulayan Taha, "İlk maçımdan son maçıma kadar ciddiyeti ve disiplini elden bırakmadan güreştim. Allah'a şükürler olsun ki bu mücadelemi altın madalya ile taçlandırarak İstiklal Marşımızı okuttum" diye konuştu.

Taha Akgül, ABD'li yetkililerin müsabakalarını takip ettiğini belirterek, "ABD'li yetkililer, 'smackdown' adı altında organize ettikleri güreşlerde ağır sıkletteki sporcuların boy gösterdiğini ve benim sahip olduğum hızı keşfetmeleri halinde bu özelliği kendi sporcularına entegre edeceklerini söyledi. Böyle bir teklif, hem benim hem de vatanım için gurur verici bir olaydır" ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki yıl sadece 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na odaklanmak istediğini kaydeden Taha Akgül, daha sonraki süreçte bu tür teklifleri değerlendirebileceğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR 30
  • ALİ HAYDAR 8 yıl önce Şikayet Et
    helal sana Anadolu cocugu
    Cevapla
  • Selami 8 yıl önce Şikayet Et
    Bilim ve teknoloji ile şahlanmak, ülke ekonomisine katkı yapmak daha iyi olur. Futbol, basketbol vs. bunlarla sevinip durmak bana biraz tuhaf geliyor.
    Cevapla
  • türkün gücü 8 yıl önce Şikayet Et
    koca yusuf un vefatından allah rahmet eylesın ben abd sorumlu tutuyorum sakın kabul etme koçum
    Cevapla
  • Muro 8 yıl önce Şikayet Et
    Tarih teferruattan ibarettirAllah rahmet eylesin aklima,aklima koca yusuf geldi
    Cevapla
  • duzeltme 8 yıl önce Şikayet Et
    tekerrür olması lazım teferruat çok gerekli olmayan ayrıntı demektir
    Cevapla
  • Murat Türk 8 yıl önce Şikayet Et
    Sakın, ama sakın izin verme.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle