Andy Murray'den sığınmacılara destek

Büyük Britanyalı tenisçi, maçlarda atacağı her "ace" (servisten kazanılan puan) için sığınmacılara 50 sterlin bağışta bulunacağını duyurdu

Andy Murray'den sığınmacılara destek
Andy Murray'den sığınmacılara destek
GİRİŞ 17.09.2015 21:03 GÜNCELLEME 17.09.2015 21:03

Büyük Britanyalı tenisçi Andy Murray, maçlarda atacağı her "ace" (servisten kazanılan puan) için sığınmacılara 50 sterlin bağışta bulunacağını açıkladı.

Dünya klasmanında üçüncü sırada yer alan 28 yaşındaki raket, Avrupa'da yaşanan krizde sığınmacılara yardımcı olabilmek için atacağı her "ace" karşılığında UNICEF'e 50 sterlin bağışlama kararı aldı.

Murray, krizle ilgili görüntülerden etkilendiğini belirterek, "Haberlerdeki görüntüleri izlediğimde yardım etmem için bir şeyler yapmam gerektiğini hissettim" dedi.

Britanyalı tenisçi, bu ay ABD Açık'ta oynadığı dört maçta toplam 64 "ace" atmıştı. Murray, sezon sonuna kadar Davis Cup, Şangay Masters ve ATP Dünya Turu Finalleri'nde mücadele edecek.

UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden İngiliz kulüpleri de sığınmacılara yardım etme kararı almıştı.

Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde yer alan Arsenal, Chelsea, Manchester City ve Manchester United ile UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden Liverpool, Tottenham Hotspur ve İskoçya temsilcisi Celtic, Avrupa arenasında evinde oynayacağı ilk maçın her biletinden elde edeceği gelirin 1 avrosunu, Avrupa'ya ulaşmaya çalışan sığınmacılara yardım için kullanacağını açıklamıştı.