Rıza Kayaalp gümbür gümbür geliyor!

Milli güreşçi Rıza Kayaalp, Las Vegas'ta düzenlenecek dünya şampiyonasında birincilik kürsüsüne çıkarak olimpiyat vizesi almayı hedefliyor.

Rıza Kayaalp gümbür gümbür geliyor!
Rıza Kayaalp gümbür gümbür geliyor!
GİRİŞ 01.09.2015 13:00 GÜNCELLEME 01.09.2015 14:37

Avrupa ve Dünya şampiyonu milli güreşci Rıza Kayaalp, 7-12 Eylül tarihlerinde ABD'nin Las Vegas kentinde düzenlenecek Dünya Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak olimpiyatlara gitmek istediğini söyledi.

Kayaalp, yaptığı açıklamada, bu yıl ikinci büyük şampiyonasına çıkacağını, bunun olimpiyat öncesi son dünya şampiyonası olduğunu belirtti.

"Şampiyon olarak olimpiyat vizesini almak istiyorum"

Dünya güreş şampiyonalarında ilk 6'ya girenlerin olimpiyat vizesi alacaklarını ve olimpiyata direkt katılma şansı yakalayacaklarını aktaran Kayaalp, "Bu açıdan da dünya şampiyonası bizim için çok önemli. 5 yıldır dünya şampiyonalarından hiç boş dönmedim. Bir birincilik, iki ikincilik, iki tane de üçüncülüğüm var. Bu sene de hedefim şampiyon olmak. 2011'de olduğu gibi şampiyon olarak olimpiyat vizesini almak istiyorum. Allah nasip ederse bunu gerçekleştireceğime inanıyorum" dedi.

Hazırlıklarının oldukça iyi ve zorlu geçtiğini belirten Kayaalp, "1 Eylül'de dünya şampiyonasına katılmak üzere yola çıkacağız. Türkiye ile Las Vegas arasında saat farkı olduğu için oraya alışmamız gerekiyor ve bir hafta öncesinden gidiyoruz. Bu bir hafta süresince yine antrenmanlarımıza devam edeceğiz. İnşallah, yüzümüzün akıyla bayrağımızı göndere çektirip, İstiklal Marşımızı söyletip ülkemize dönmek istiyoruz" diye konuştu.

KAYNAK: AA