Milli boksör Elif Coşkun yarı finalde

Azerbaycan'ın ev sahipliğinde düzenlenen Bakü 2015 1. Avrupa Oyunları'nda milli boksör Elif Coşkun yarı finale yükseldi.

Milli boksör Elif Coşkun yarı finalde
Milli boksör Elif Coşkun yarı finalde
GİRİŞ 22.06.2015 14:53 GÜNCELLEME 22.06.2015 14:53

Bakü Crystal Hall`de kadındlar 48-51 kiloda mücadele eden Coşkun, çeyrek finalde Almanyalı rakibi Ornella Wahner'i 3-0 yenerek ismini yarı finale yazdırmayı başardı.

ALMAN RAKİBİNİ DEVİRDİ

Elif Coşkun ilk turda Ukraynalı rakibi Tetiana Kob'u 2-1 yenerek çeyrek finale kaldı. Bu turda ise Alman rakibi Ornella Wahner'le karşılaşan Elif Coşkun, ilk raund ve 3. raundda zorlansada Kazak, İtalyan ve Hırvat hakemlerden aldığı puanlarla ringten 3-0 galip ayrılarak adını yarı finale yazdırdı.

Bakü’de taraftardan büyük destek aldığını ifade eden Coşkun, “Burası birincisi düzenlenen Avrupa Oyunları. Onun vermiş olduğu büyük bir heyecan var. İlk önce o heyecanı yenmeğe çalıştık. Ardından rakibimizi yenmeye çalıştık.” dedi.

AL BAYRAĞIMI TEMSİL ETMEYE ÇALIŞACAĞIM

Yarı finalde İngiltere’den Nicola Adams ile karşılaşacağını hatırlatan ve rakibinin güçlü ve tecrübeli olduğuna vurgu yapan milli boksör, “Belki bu maçı vermeye bilirler. Ama ben çıkıp al bayrağımı en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağım. Yani tekrar gururlandırmak istiyorum sizleri.” diye konuştu.