Servet Tazegül dünya şampiyonu!

Dünya Tekvando Şampiyonası'nda erkekler 68 kilo finalinde Rus rakibi Aleksey Denisenko'yu yenen Servet Tazegül altın madalya kazandı.

Servet Tazegül dünya şampiyonu!
Servet Tazegül dünya şampiyonu!
GİRİŞ 15.05.2015 19:29 GÜNCELLEME 15.05.2015 20:48
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Rusya'da düzenlenen Dünya Tekvando Şampiyonası'nda Servet Tazegül, erkekler 68 kiloda altın madalya kazanırken, Nur Tatar ise kadınlar 67 kiloda gümüş madalyada kaldı.

Chelyabinsk kentindeki şampiyonanın 4. gününde akşam seansında kadınlar 67 ve erkekler 68 kiloda yarı final ve final müsabakaları yapıldı.

2012 Londra Olimpiyat Oyunları şampiyonu Servet Tazegül, finalde Rusya'dan Alexey Denisenko'yu 10-7 yenerek dünya şampiyonu oldu. Servet Tazegül, 2011 yılından sonra ikinci kez dünya şampiyonu olmayı başardı.

Milli sporcu, şampiyonada yarı finalde Koreli Dong-Yun Shin ile karşılaştı. Rakibi karşısında ilk raundu 4-1 önde tamamlayan Servet Tazegül, ikinci raundu da 9-4 önde bitirdi. Karşılaşmayı da 16-13 kazanan milli tekvandocu, finalde Rusya'dan Alexey Denisenko'nun rakibi oldu.

Finalin ilk raundunu Servet Tazegül, 5-4 önde tamamladı. Daha kontrollü geçen ikinci raunt 7-7 sona ererken son rauntta rakibini 10-7'lik skorla mağlup eden milli sporcu, kürsünün en üst basamağına çıktı.

YORUMLAR 2
  • Abdullah Genç 8 yıl önce Şikayet Et
    MaasALLAH, barekALLAH. Rabbim nice basarilar nasip eylesin. Pekin'den beri gururla takip ediyorum.
    Cevapla
  • T.R dirilis 8 yıl önce Şikayet Et
    Helalolsun Taekwondonun Ucan sultanisin sen kardes .. Umarim birgun Turkiyeye faydali bir dizide goruuruz seni ..
    Cevapla