Müthiş bir rekor için kolları sıvadı

Cenk Devrim Ulusoy, dünya rekoru için 120 metreye dalacak

GİRİŞ 11.05.2015 18:00 GÜNCELLEME 11.05.2015 18:01

Serbest dalış rekortmeni milli sporcu Cenk Devrim Ulusoy, Antalya'nın Kemer İlçesi'nde 20 Haziran'da 120 metre derinliğe dalarak daha önce kendisine ait 81 metrelik dünya rekorunu geçmeyi deneyecek.

Kariyeri boyunca 40'ın üzerinde Türkiye, 11 dünya, 2 Avrupa rekoru kıran, dünya ve Avrupa şampiyonu serbest dalış rekortmeni Cenk Devrim Ulusoy, 81 metreyle kendisine ait serbest dalış dünya rekorunu geliştirmek için Kemer'de dalış yapacak. Kemer Marina'da bulunan Qualista Restoran'da düzenlenen basın toplantısında, rekor denemesinin tanıtımı yapıldı.

'MÜTHİŞ BİR REKORA İMZA ATACAĞIZ'

Toplantıya, Cenk Devrim Ulusoy'un yanı sıra Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Yüksel ve Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) Başkanı Tayyar Gül katıldı. Kemal Yüksel ve Tayyar Gül'ün rekor denemesinde başarı dileğinde bulunduğu Ulusoy, Yaklaşık 36 yıldır sporun içerisindeyim. Yüzme branşında sayısız Türkiye rekoru ve şampiyonluklar aldım. Daha sonra da serbest dalışa geçtim. 10 yıllık kariyerime 11 dünya rekoru, 2 dünya şampiyonluğu, 2 Avrupa rekoru, 1 Avrupa şampiyonluğu kattım. Türkiye rekorları ve Türkiye şampiyonluklarım oldu. Ama beni en heyecanlandıran ve gerçekten evim gibi hissettiren Kemer'de müthiş bir rekora imza atacağız dedi.

'12'NCİ DÜNYA REKORUNU KAZANACAĞIZ'

Daha önce rekoru 146 metreye çıkarmak için hazırlıklara başladıklarını anlatan Ulusoy, Fakat asansör sistemi palete uygun olmadığından 'biz daha zoru yapalım' dedik. 'O zaman asansör sistemiyle inip, kendi gücümüzle çıkalım' dedik. Bunun rekorunu da 6 yıl önce ben 81 metreyle dünyada başlatmıştım. Bunu da 120 metreye çıkartmayı hedef aldık. Çok ciddi bir değişim olacak. 120 metre için şunu diyebilirim, 40 katlı bir bina diyebiliriz. Ayrıca santimetrekareye de 13 kilogramlık basınç demek. Bunu ekip olarak rahat başarabileceğimize inanıyorum. Böyle bir fizyolojiye sahibiz. İlahi adalet diyoruz ve inşallah bu işi de yapacağız. 12'nci dünya rekorunu da sağlam bir şekilde hep beraber el atacağız diye konuştu.

'SUDAN KORKARDIM'

Rekor denemesini Kemer Marina'dan yaklaşık 4 mil açıkta gerçekleştireceğini vurgulayan Ulusoy, şöyle dedi

Orada 143 metrelik bir yer var. Oraya gün içerisinde 1.5 tonluk tonaj atılacak ve teknemiz oraya bordalayıp antrenmanlarımızı yapacağız ve rekor denememizi de orada icra edeceğiz. Aslında inanmayacaksınız ama ben normalde sudan korkan bir insandım, serbest dalışa başlamadan evvel. Bundan yaklaşık 10 yıl evvel ayaklarımı bile suya sokamayan bir insandım. Yaptığım işin serbest dalış olduğunu ilk Türkiye şampiyonasında kırdığım Türkiye rekoruyla anladım. Kemer'de yapacağımız dünya rekoru denemesi uluslararası anlamda çok ciddi ses getirecek. Türkiye'nin üç tarafı denizlerle çevrili ve suyun altında çok inanılmaz ses getirecek bir dünya rekoru. Ve bunu başaracağız kısmetse.