Elif Akyüz: İslam alemine yapılmış bir ayıptır!

Avrupa Wushu Federasyonu'nun Başörtüsü ayıbı devam ediyor.

Elif Akyüz: İslam alemine yapılmış bir ayıptır!
Elif Akyüz: İslam alemine yapılmış bir ayıptır!
GİRİŞ 30.04.2015 10:56 GÜNCELLEME 30.04.2015 15:09
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Türkiye, Avrupa Wushu Federasyonu'nun 'Tao branşına başörtülü sporcular katılamaz' şartını protesto ederek Avrupa şampiyonalarına katılmama kararı aldı.

Avrupa Federasyonu'nun hiçbir faaliyetine katılmayacaklarını belirten Türkiye Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı ve Dünya Wushu Federasyonu yöneticisi Abdurrahman Akyüz, geçen yıl sadece kadın sporcuları şampiyonaya götürmediklerini ancak bu yıl hiçbir turnuvada yer almayacaklarını bildirdi.

Başörtüsü yasağını insanlık ayıbı olarak nitelendiren Akyüz, “Bu eskimiş, körlenmiş Avrupa Federasyonu'nu artık tanımıyoruz. Bunu Dünya Federasyonu'na da deklare ettik. Başörtüsü yoksa biz de yokuz" dedi. Dünya Şampiyonu Elif ve Zeynep Akyüz kardeşler de karara büyük tepki gösterdi.

ELİF AKYÜZ: ZAMANINDA MADALYAMIZI DA ALDILAR

“Kardeşim Zeynep'in 2013 yılında Avrupa Şampiyonası'ndaki altını verilmedi. Birinci olamayacak bir başörtülü arkadaşımız katıldı ama ona engel koymadılar. Bizden çekiniyorlar. Bu karar Türk ve İslam alemine yapılmış bir ayıptır"

ZEYNEP AKYÜZ: İSLAM ALEMİNE SAYGISIZLIK

"Onlar bize karşı çıktıysa biz de onlara karşı çıkıyoruz. Yeni bir Avrupa Federasyonu kurulacak, biz de ona katılacağız. Bize saygı duymadıkları için biz de onlara saygı duymuyoruz. Bu karar İslam alemine saygısızlık."

Komik gerekçe!

Başörtülü sporcular, Dünya Wushu Şampiyonası'nda her branşta mücadele edebilirken, Avrupa Wushu Federasyonu, Tao branşında başörtülü sporcuların mücadele etmesini yasaklıyor. Federasyonun gerekçesi ise 'başörtüsü nedeniyle sporcunun
mimiklerinin fark edilmemesi.' Ancak sporcular, başörtülerini hakemlere zorluk çıkarmayacak, yüz kısmı tamamen açık kalacak şekilde bağlıyor.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 9
  • bahane 8 yıl önce Şikayet Et
    niye bir Muslumandan dayak yemekten mi korkmuslar ayrimci gerici topluluk..
    Cevapla
  • avrupai 8 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa daha orta çağda siz ne diyonuz be.... Avrupanın ciğeri beş para etmez ne onların olduğu ortamda ne başka yerde huzur var..avrupa demek medeniyetsizlik demektir...
    Cevapla
  • wushu 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu kızın şampiyonluğu şaibelidir. Babasının tüm jüri üyelerine binlerce dolar değerinde hediyeler aldığı söyleniyor, sülalesini de ffederasyona doldurup sporu katletti.
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    onlar bu guzel kizi karaliyorlar, ya sen kime hizmet ediyorsun?
    Cevapla
  • ispat 8 yıl önce Şikayet Et
    Var mı delilin? Söylentilerle bunlar söylenmez. İftiradır yaptığın.
    Cevapla
  • bir vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah seni ıslah etsin. İslam a, istemeyerek de olsa, hakareti İslam da kadının vazifesini anlayamamış kadınlar daha fazla yapıyor
    Cevapla
  • Kasım 8 yıl önce Şikayet Et
    Tabii haktır tesettür.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle