40 izci Çanakkale Milli Bilinç Kampı'nda!

2014 yılı Gençlik Projeleri Destek programı kapsamında Diyarbakır ilinden 40 izci 'Çanakkale milli bilinç kampı'na götürüldü.

40 izci Çanakkale Milli Bilinç Kampı'nda!
40 izci Çanakkale Milli Bilinç Kampı'nda!
GİRİŞ 28.04.2015 11:47 GÜNCELLEME 28.04.2015 11:50

Gençlik Ve Spor Bakanlığı’nın 2014 yılı Gençlik Projeleri Destek programı kapsamında desteklediği “Gençler İzcilikle Coşacak” Projesinin Diyarbakır ilindeki yürütücüsü olan Coşku Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Derneği tarafından Diyarbakır ilinden 40 izci ÇANAKKALE MİLLİ BİLİNÇ KAMPI’na götürüldü.

Çanakkale Savaşlarının 100. yıl etkinlikleri kapsamında Türkiye İzcilik Federasyonu (TİF) tarafından düzenlenen kampa ülkenin dört bir yanından akın akın gelen izcilere Diyarbakır izcileri de katıldı. Çanakkale –Eceabat-Kocadere Köyü –Kışla Mevkiinde gerçekleştirilen kampa Çok büyük bir kalabalık katıldı. İzciler kamp süresince ilkyardım, telsizcilik gibi çok sayıdaki istasyon faaliyetlerinin yanı sıra Şehitlik ziyaretleri ve “Dedeciğim ben geldim “ sloganıyla yaklaşık 20 kilometrelik“ 57. Alay Yolu” yürüyüşünü gerçekleştirdi.

Uykularından top sesleri ve barut kokusuyla uyanan izciler, toplu şekilde sabah namazı kıldı. Ardından 100 yıl önce Çanakkale cephesinde savaşan askerler gibi kızarmış hamur ve kırık buğday çorbası ile kahvaltı yapan izciler, başlarına kına yakıldıktan sonra Conkbayırı’na doğru yola çıktı.

Çanakkale savaşlarının 100. Yılı dolayısıyla savaşta hayatını kaybeden yakınlarını anmak için ülkemizden ve yabancı ülkelerden büyük bir kalabalık anma ve yürüyüş törenlerine katıldı. 100 yıl önce Çanakkale’de savaşmak için karşı karşıya gelen ülkeler Çanakkale savaşlarının 100. Yıl anma etkinliklerinde Barış ve Dostluk mesajlarını tüm dünyaya verdi.