Avrupa'nın zirvesinde iki Türk!

Gürcistan'da düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası'nda kadınlar 48 kiloya Türk atletler damga vurdu!

Avrupa'nın zirvesinde iki Türk!
Avrupa'nın zirvesinde iki Türk!
GİRİŞ 11.04.2015 17:46 GÜNCELLEME 11.04.2015 17:46
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Gürcistan'da düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası'nda kadınlar 48 kiloda mücadele eden milli haltercilerden Nurcan Taylan koparmada altın, Sibel Özkan Konak ise bronz madalya kazandı.

Başkent Tiflis'teki Spor Sarayı'nda düzenlenen şampiyona, kadınlar 48 kilo müsabakalarıyla başladı. Bu sıklette Türk sporcular Nurcan Taylan ve Sibel Özkan Konak podyuma çıktı.

Nurcan Taylan, koparmada ilk hakkında denediği 77 kiloyu başarıyla kaldırdı. İkinci hakkında ise 80 kiloyu kaldıramayan olimpiyat şampiyonu milli sporcu, üçüncü hakkında 81 kiloyu kaldırmayı başardı ve bu kiloyla ilk sırada yer alarak altın madalyanın sahibi oldu.

Diğer Türk sporcu Sibel Özkan Konak da ilk hakkında 79 kiloyu omuzladı, ikinci hakkında da 80 kiloyu kaldırmayı başardı. Milli halterci, üçüncü hakkında ise 81 kiloyu kaldırmakta başarısız oldu. 80 kilo ile üçüncü sırada yer alan Konak, bronz madalya elde etti.

Koparmada gümüş madalyanın sahibi ise İtalyan Genny Caterina Pagliaro oldu. İtalyan halterci, ilk hakkında başaramadığı 80 kiloyu ikinci denemesinde kaldırdı. Pagliaro, üçüncü hakkında da 81 kiloyu kaldırmayı başardı ve bu kiloyla ikinci sırada yer aldı.

SİBEL ÖZKAN SİLKME VE TOPLAMDA 2 ALTIN MADALYA KAZANDI

Daha sonra yapılan silkme müsabakalarında Sibel Özkan Konak fırtınası esti. 99 kilo kaldıran Konak, toplamda da 179 kiloya ulaştı. Sporcumuz böylelikle silkmede ve toplamda 2 altın madalya kazandı.

Nurcan Taylan ise silkmede 97 kilo kaldırdı ve toplamda 178 kilo ile gümüş madalyanın sahibi oldu.

YORUMLAR 2
  • halterci 9 yıl önce Şikayet Et
    bu kızlar dopinglı degılse butun kızlar erkektır
    Cevapla
  • arsenik kemal 9 yıl önce Şikayet Et
    Ma Şa Allah! koçyiğitlere...
    Cevapla