Doping şoku! Madalyası geri alınacak!

Son Dünya Şampiyonası'nda bronz madalya kazanan Şamil Erdoğan’ın B numunesi de pozitif çıktı. Milli güreşçinin madalyası elinden alınacak.

Doping şoku! Madalyası geri alınacak!
Doping şoku! Madalyası geri alınacak!
GİRİŞ 25.10.2014 00:55 GÜNCELLEME 25.10.2014 01:31
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

2014 Büyükler Serbest Güreş Dünya Şampiyonası'nda üçüncü olan ve bronz madalya elde eden milli güreşçi Şamil Erdoğan'ın verdiği B numunesi de pozitif çıktı.

Erdoğan, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te yapılan Dünya Şampiyonası'nda madalya töreninin ardından doping testine girmişti. Verdiği idrar örneğinde WADA'nın yasaklı maddeler listesinde yer alan "Anabolic Steroid Stanozolol" rastlanmıştı. Bu gelişme üzerine Türkiye Güreş Federasyonu görevlileri 16 Ekim 2014 tarihinde itiraz ederek, verilen A numunesinin ardından B numunesinin de açılmasını istemişti. Yapılan itirazların ardından 2014 Dünya Güreş Şampiyonası erkekler serbest 97 kiloda bronz madalya kazanan milli güreşçi Şamil Erdoğan'ın pozitif çıkan A numunesinin ardından, B numunesi de pozitif çıkmış oldu.

10-0 KAZANMIŞTI!

Rusya'nın Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'nden getirilerek Türk vatandaşı yapılan 25 yaşındaki "devşirme" sporcu Şamil Erdoğan, Türkiye adına ilk defa giydiği milli mayoyla Özbekistan'daki şampiyonada bronz madalya kazanma başarısı göstermişti. Erdoğan, erkekler 97 kiloda üçüncülük-beşincilik maçında Kübalı Javier Cortina'yı 10-0 yenerek, bronz madalyayı kazanmıştı.

TÜRKİYE'NİN 8 PUANI SİLİNECEK

Erdoğan'ın B numunesinin pozitif çıkması nedeniyle kazandığı madalyayı iade etmesi bekleniyor. Ayrıca, bu durum nedeniyle Türkiye'nin 8 puanı silinecek.

YORUMLAR 4
  • Ben 9 yıl önce Şikayet Et
    Dopig yapan sporcuya hapis cezası vereceksin.
    Cevapla
  • Erhan 9 yıl önce Şikayet Et
    Ülke olarak bu tür organizasyonlara girmemek gerekir. Neredeyse dereceye giren tüm sporcularımız dopingli çıkıyor.
    Cevapla
  • hakan 9 yıl önce Şikayet Et
    ben dopinkli olduğuna inanmıyom yabancılar bir bardağa bir damla ilaç damlatıyo dopinkli çıkıyosun fakat yabancılar kendi bardaklarına iki damla ilaç damlatıyo birincisi dopink ilacı ikincisi dopingi göstermeyen ilaç bu kadar basit
    Cevapla
  • Vatandaş 9 yıl önce Şikayet Et
    Atatürk ne demiş yıllar önce ; "sporcunun zeki çevik ve ahlaklısını severim" spor ahlakı bütün madalyaların üstünde tutulmadıkca böyle mahcubiyetler yaşarız maalesef. Bu sporcu hem kendine hem ülkesine zarar vermiştir. Sonuncu olsaydın da bunu yaşamasaydın.
    Cevapla