Taha Akgül: Uyuyamadım

Büyükler Serbest Stil Dünya Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Taha Akgül, açıklamalarda bulundu.

Taha Akgül: Uyuyamadım
Taha Akgül: Uyuyamadım
GİRİŞ 09.09.2014 12:15 GÜNCELLEME 09.09.2014 12:15

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te dün başlayan Büyükler Serbest Stil Dünya Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Taha Akgül, "Daha çok rekor kıracağım" dedi.

Son 3 senenin Avrupa şampiyonu olarak Dünya Şampiyonası'na favori olarak katıldığını belirten Akgül, "Tüm rakiplerimin hedefi konumundaydım. Geçen yıl ilk kez katıldığım Dünya Şampiyonası'nda bronz madalya kazanabildim. Dünya şampiyonalarının havası Avrupa'dan daha farklı oluyor. Olimpiyat ayarında bir organizasyon. İkinci kez katıldığım şampiyonada ilk kez şampiyon oldum. Takımımıza ilk altın madalyasını ben getirdim. İnşallah sıradaki hedef 2016 Rio Olimpiyatları'nda altın almak'' dedi.

"DÜNYA ŞAMPİYONU OLDUM, SORUMLULUKLARIM ARTTI"

Dünya şampiyonu olarak sorumluluğunun arttığını belirten Taha Akgül, "Her sene biraz daha üzerine koyarak gidiyorum. Bundan sonraki çalışmalarımız da altın madalya için olacak. Ata sporumuzun gerekliliği Türk güreşçisinin sırtı yere gelmemeli. Biz de şampiyon olduğumuz için, artık sırtımızın yere gelmemesi lazım. Artık daha çok çalışacağız. Önce Las Vegas'ta Dünya Şampiyonası'nda şampiyon olarak Rio'ya gitmeyi hedefliyorum. Orada da hedefim ilk sırada yer almak" diye konuştu.

"ŞAMPİYON OLDUĞUM GECE UYUYAMADIM"

Dünya şampiyonu olduktan sonra gece hiç uyuyamadığını vurgulayan milli güreşçi, "İnsanın gözüne uyku girmiyor. Sabaha kadar müzik dinleyerek zaman geçirdim. Anlatılamaz bir duygu. Ülkemizin Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Melih Gökçek aradılar ve beni kutladılar. Hepsi final maçımı izlemiş. Bizi aradıkları zaman yaptığımız işin büyüklüğünü anlıyoruz. Onlar aradığı için o kadar mutlu oluyoruz ki, hemen bir şampiyona daha gelsin ve hemen altın madalya kazanalım istiyoruz'' ifadesini kullandı.

"7 YIL ARADAN SONRA İLK ALTIN MADALYAYI ÜLKEME KAZANDIRDIM"

Son üç senenin Avrupa şampiyonu olarak serbest güreşte bir ilki gerçekleştirdiğini ifade eden Akgül, sözlerini şöyle tamamladı:

''Cumhuriyet tarihinde bir rekora imza attım. Üst üste üç kere Avrupa şampiyon olan başka bir sporcu yok ve ben bunu başardım. Eski adıyla FILA tarafından kendi kilomda dünyanın en iyi güreşçisi seçildim. Bunun verdiği özgüven ve motivasyonla, bu Dünya Şampiyonası'na katıldım. 7 yıl aradan sonra ilk kez Dünya şampiyonu çıkardık. Henüz 24 yaşımdayım ve Avrupa'da rekorlar kırdım. Şimdi sırada Dünya rekoru var ve bütün rekorlar bizi bekliyor. Grekoromende başkanımızın birçok rekoru var. Serbestte de rekorları kırmaya adayım. 3 Avrupa, 1 Dünya şampiyonluğum var. Dünya'yı, Avrupa'yı ve Olimpiyat'ı, serbest güreşteki en büyük şampiyonlukları kazanmak için çalışmaya devam edeceğim. Başkanımız Hamza Yerlikaya'nın grekoromendeki rekorlarını herkes biliyor. Onun 8 Avrupa, 3 Dünya, 2 Olimpiyat şampiyonluğu var. Benim hedefim de başkanımızın rekorlarını geliştirmek. Çok gencim ve emin adımlarla ilerliyorum. İnşallah onun rekorlarını da kıracağım."

HAMZA YERLİKAYA: ''1 ALTIN TARİH YAZAR, İKİNCİYİ İSE YILDIZLAR YAZAR"

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, "Taha'nın 3 Avrupa ve 1 Dünya şampiyonluğu var ve bu durum bizim için sevindirici" dedi.

Şampiyonlukların, Taha'nın yükünü ağırlaştırdığını ifade eden Yerlikaya, "Rakipleri tarafından tek hedef haline Taha geldi. Herkes artık onu yenmek için mücadele edecek. Bu şampiyona Taha için artık bitti. Artık yeni madalyaların hazırlıklarına hemen başlamak lazım ve hedefler büyük. Olimpiyat oyunları yaklaşıyor. Avrupa ve Dünya şampiyonluklarının yanına Olimpiyat'ı da eklemek lazım. Taha'nın artık, 'Yoruluyorum, biraz dinleneyim' şansı kalmadı. Her gün biraz daha fazla çalışmak zorunda. Zirvede kalmak zordur. 'Sen zaten şampiyonsun, biraz kendine zaman ayır' diyen de olacak. Bu ikisini ayıracak. Taha, milletin duasıyla çalışmaya devam edecek. Ancak 1 altın tarih yazar, ikinciyi yıldızlar yazar. İnşallah daha büyük başarılar elde eder" diye konuştu.

KAYNAK: DHA