Çanakkale Boğazını yüzerek geçtiler

Çanakkale Rotary Kulübünün bu yıl 28'incisini düzenlediği Boğazı Yüzerek Geçme Yarışına 382 sporcu katıldı.

GİRİŞ 01.09.2014 17:38 GÜNCELLEME 01.09.2014 17:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Çanakkale Rotary Kulübü tarafından bu yıl 28'incisi düzenlenen, Boğazı Yüzerek Geçme Yarışı'na 382 sporcu katıldı. Eceabat sahilinden denize giren yüzücüler, 3.5 millik parkuru Çimenlik Kalesi iskelesinde tamamladı. Yarışmanın birinciliğini Asilay Selçuk elde etti.

Çanakkale Rotary Kulübü'nce 30 Ağustos'ta düzenlenen ancak kuvvetli rüzgar nedeniyle ertelenen 28'inci Çanakkale Boğazı'nı Yüzerek Geçme Yarışı, saat 10.00'da Eceabat Sahili'nden start aldı. Toplam 382 yüzücü, 3.5 millik parkuru verilen 1.5 saatlik sürede geçmek için mücadele etti. Yarışlar nedeniyle Çanakkale Boğazı çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatıldı. Sahil Güvenlik, Deniz Polisi ve balıkçı tekneleri yüzücülere refakat etti. Bazı yüzücülerin boğazdaki akıntı nedeniyle varış noktasına ulaşmakta güçlük çektiği görüldü.

Genel klasmanda, Avrupa yakasından Anadolu yakasına 43 dakika 22 saniyede ulaşan Asilay Selçuk birinci, 43 dakika 55 saniyede ulaşan Buse Aygün ikinci ve 46 dakika 08 saniyede ulaşan Cem Köseoğlu üçüncü oldu. Yarışmaya katılan tüm sporculara madalya ve katılım belgesi verilirken, dereceye giren yüzücüler, çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Çanakkale Rotary Kulübü Dönem Başkanı Hülya Acar, 28'inci kez düzenledikleri yarışmaya bu yıl 382 sporcunun katıldığını belirterek, "Gönül isterdi ki bu yarışmayı büyük zaferin kutlandığı 30 Ağustos günü gerçekleştirelim. Ancak hava koşulları izin vermedi. Yarışma tarihinde ilk kez hava muhalefeti nedeniyle ertelendi. Hava şartları artık bu mevsimde çok ciddi farklılıklar göstermeye başladığı için bundan sonraki yıllarda tedbirli olmamız gerekecek" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Yaw AB manş denizini geçiyorlar !. Boğazda akıntı varsa oradada var !
    Cevapla