Gamze Bulut: Doping ile işim olmaz

Milli atlet Gamze Bulut, Avrupa şampiyonası sonrası ortaya atılan ve yakıştırılmaya çalışılan doping iddialarına sert yanıt verdi.

Gamze Bulut: Doping ile işim olmaz
Gamze Bulut: Doping ile işim olmaz
GİRİŞ 18.08.2014 15:39 GÜNCELLEME 18.08.2014 15:39

Milli atlet Gamze Bulut, Avrupa şampiyonası sonrası ortaya atılan ve yakıştırılmaya çalışılan doping iddialarına sert yanıt verdi.

''Dopingle işim olmaz'' diyen Bulut; "Benim hedefim 2016 Olimpiyatları. Kendisine bu kadar büyük hedef koyan birinin dopingle ne ilgisi olabilir ? Doping imaları bir algı yaratmaya yönelik'' şeklinde konuştu.

Zürih'deki 1500 metre yarışmasından sonra Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintımar ile tartıştığı iddialarının da son derece gerçek dışı olduğunu belirten Gamze Bulut; "Ben 2012 Olimpiyatları'nda gümüş madalya aldım. O nedenle tüm hedefim 2016 Olimpiyatları'nda birincilik kürsüsüne çıkmaktır. Avrupa Şampiyonası'nda başarılı olamadım. Bu doğru. Ancak, bana doping iması yapıldığı, gözetim altında olduğum  şeklindeki yayınlar yalan. Dopingle hiç işim olmaz. Bugüne dek tüm sporculara yapılan rutin doping kontrollerinden de alnımın akıyla geçtim. Birileri benimle ilgili algı yaratmak, üzerime oynamak istiyor. Yapılanlar ve yazılanlar son derece ayıp ve haksızlık. Milli bir sporcuya bu denli yakıştırma, ima yapmak ve algı yaratmak vicdansızlık. Moralimi bozuyorlar'' şeklinde konuştu.

2012 Olimpiyatları'nda 1500 metrede Aslı Çakır Alptekin'in ardından 2.olan ve Gümüş madalyanın sahibi Gamze Bulut'un antrenörü Süleyman Altınoluk da doping iması ile federasyon başkanıyla tartışma iddialarına ''Federasyon başkanımız Sayın Çintımar bizi Zürih'deki yarışmalardan sonra teselli edip, Türkiye'ye uğurladı. Bu tartışma lafları, iddiaları nereden çıkıyor? Uyduruk haberlerle bizim önümüz kesiliyor. Motivasyonumuz ve moralimiz bozuluyor. Gamze'nin de dopingle ilgili gözaltına alındığı da yalan. Böyle bir şey yok. Zürih'te yapılan Avrupa Şampiyonası'nda başarılı olamadığımız doğru ama hedefimiz 2016 olimpiyatları'' diye sporcusunu savundu.