Yıldızlarımız ilk gün gümüş madalya kazandı

Slovakya'nın Humenne şehrinde yapılan Yıldız Erkekler Serbest Stil Güreş Dünya Şampiyonasının ilk gününde gümüş madalya kazandık.

Yıldızlarımız ilk gün gümüş madalya kazandı
Yıldızlarımız ilk gün gümüş madalya kazandı
GİRİŞ 19.07.2014 21:25 GÜNCELLEME 19.07.2014 21:25

SEMİH YAZICI GÜMÜŞTE KALDI

85 kg da tüm maçlarını rahat kazanarak finale çıkan Semih Yazıcı, İlk maçında Kazakistan'lı Yeseali Dauletkzy'i (9-1), 2. Turda Bulgar Ahmet Karaali'yi skor (11-0)'ken tuş ile, Çeyrek finalde ise Ermenistan'lı Hovhannes Mkhıtaryan'ı (15-5) yenerek yarı finale yükseldi. Yazıcı, yarı finalde Alman Ilija Matuhin'i 6-5'lik skorla geçerek adını finale yazdırdı.

Milli mayomuz finalde, Azeri Shamil Sadullayev karşısında Altın madalya için mücadele etti. Karşılaşmada bir varlık gösteremeyen Yazıcı, (4-1) yenilerek gümüş madalyada kaldı. Bu sonuçla Serbest stil yıldız Milli takımımız Dünya şampiyonasının ilk gününü 1 gümüş madalya ile tamamlamış oldu.

SON AVRUPA ŞAMPİYONU ALİ ÇAM DÜNYA 5.'Sİ OLDU

58 kg da Son Avrupa şampiyonu Ali Çam 1 tur maçında, Alman Muller Custin'i (11-1) teknik üstünlükle, 2. Turda Hindistan'lı Sharvan Gharvan'nı da (8-6) yenerek çeyrek finale yükseldi.

Çeyrek finalde ise Moğolistan'lı Temuulen Enkhtuya'yı 15-5 iken rakibini tuş ederek yarı finale çıktı. Yarı finalde ise Ali Çam, Azarbaycan'lı Mhir Amiraslanov ile karşılaştı. Bu karşılaşmayı (3-1) kaybeden Çam, akşam seansında bronz madalya için mindere çıktı.

Kazakistanlı Mukhambet Kuatbek ile kaşılaşan son Avrupa şampiyonu Çam, bu karşılaşmayı 7-6 kaybetti ve dünya 5.'si olarak şampiyonayı madalyasız tamamladı.

Pazar günü sona erecek olan, Yıldız Erkekler Serbest Stil Dünya şampiyonası son gününde mindere çıkacak olan millilerimiz ve rakipleri:

46 kg da Cabbar Duyum (Azarbaycan)
54 kg da Emrah Sarıtaş (Özbekistan)
63 kg da Mühammet Lütfi Küçükyıldırım (Macaristan)
76 kg da Emre Turkaya (Kolombiya)
100 kg da Deniz Yasak (Belarus)