Bozdoğan: Dünya Şampiyonası için söz aldık

Türkiye Yüzme Federasyonu (TYF) Başkanı Ahmet Bozdoğan, önemli açıklamalarda bulundu.

Bozdoğan: Dünya Şampiyonası için söz aldık
Bozdoğan: Dünya Şampiyonası için söz aldık
GİRİŞ 29.04.2014 11:49 GÜNCELLEME 29.04.2014 11:49

Türkiye Yüzme Federasyonu (TYF) Başkanı Ahmet Bozdoğan, Cumhuriyet'in 100. yılının kutlanacağı 2023 yılında Dünya Yüzme Şampiyonası'nın Türkiye'de düzenlemek için Uluslararası Yüzme Federasyonu (FINA) Başkanı Dr. Julio C. Maglione'den söz aldıklarını söyledi.

Bozdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6-11 Nisan tarihlerinde Antalya'da düzenlenen 12. SportAccord Kongresi'nde görüşme fırsatı buldukları FINA Başkanı Maglione ile Türkiye'de yüzme sporu ve federasyon çalışmalarının yanı sıra uluslararası organizasyonlarla ilgili konuştuklarını anlattı.
FINA'nın Türkiye Yüzme Federasyonu'nun çalışmalarından son derece memnun olduğunu ifade eden Bozdoğan, "Özellikle son dönemde milli takımlar ve altyapılar için uluslararası alanda yaptığımız işbirliği çalışmalarını çok takdir ediyorlar. Görüşmelerimizde, Bob Bowman ve ekibini getirmemizden tutun sporcularımızın Amerika kamplarına kadar birçok konuda bilgi sahibi olduklarını anladık. Bu da bizi çok mutlu etti" diye konuştu.

2012'de evsahipliği yaptıkları Dünya Kısa Kulvar Şampiyonası'nda, organizasyonun FINA tarafından beğenildiğini ifade eden Bozdoğan, Başkan Maglione'den 3 önemli organizasyon için daha söz aldıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"2018 Avrupa Uzun Kulvar Şampiyonası, 2019 Dünya Gençler Şampiyonası ve 2023 Dünya Şampiyonası için şimdiden söz aldık. Özellikle de Cumhuriyetimiz'in 100. yılına denk gelen 2023 Dünya Şampiyonası'nın bizim için önemini anlattık. FINA Başkanı Maglione de bizim bu hassasiyetimize kayıtsız kalmadı ve bu 3 organizasyon için de bize söz verdi."

SwimAmerica geliyor

Eylül ayı içinde Antalya'da dünya çapında bir gelişim semineri düzenleyeceklerini dile getiren Ahmet Bozdoğan, "FINA ile ortaklaşa düzenleyeceğimiz bu seminerde, Amerika'nın ulusal yüzme eğitim sistemi yani SwimAmerica uygulanacak. Bununla ilgili kitapçıklar çıktı" dedi.

SwimAmerica'nın sistemine göre eğitim programının 6 aylık bebeklerden başladığına dikkati çeken Bozdoğan, bu programın büyük faydasını göreceklerine inandıklarını kaydetti.

KAYNAK: AA