Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 2 final birden

Grekoromende iki gün sürecek müsabakalar başladı. Milli güreşçiler Rıza Kayaalp ve Cenk İldem finale çıktı, Rahman Bilici bronz madalya müsabakasına çıkacak.

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 2 final birden
Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 2 final birden
GİRİŞ 05.04.2014 16:46 GÜNCELLEME 05.04.2014 16:46

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de devam eden Avrupa Güreş Şampiyonası'nda grekoromen müsabakaları başladı.

Helsinki yakınlarındaki Vantaa'daki Trio Areena'da devam eden şampiyonada grekoromen stil 59 kiloda Rahman Bilici, 66 kiloda Atakan Yüksel, 98 kiloda Cenk İldem ve 130 kiloda Rıza Kayaalp mindere çıktı.
98 kiloda mücadele eden Cenk İldem, ilk maçında İsveçli Carl Fredrik Stefan Schon ile güreşti. İldem'in ilk yarısını 1-0 önde tamamladığı müsabakada, hakemlerin pasif güreşen Schon'a ihtar vermemesi gerginlik yarattı. İldem, ikinci yarıda ihtar alan rakibi karşısında 2-0 öne geçti. Ancak İsveçli güreşçi yine pasif güreşirken bu kez İldem'e ihtar verildi. İsveçli 1 puan alsa da karşılaşmayı Cenk İldem kazandı ve çeyrek finale çıktı.

Çeyrek finalde İldem, Gürcistanlı Vasıl Imerlıshvılı karşısında 2-0'lik sonuçla müsabakayı kazanarak yarı finalist oldu. Yarı finalde de Fransa'dan Melonin Noumonvi'yi 4-2 yenen Cenk İldem, adını finale yazdırdı. Milli güreşçi akşam seansında Ermeni Artur Aleksanyan karşısında altın madalya müsabakasına çıkacak.

130 kiloda son Avrupa şampiyonu milli güreşçi Rıza Kayaalp mindere çıktı. Kayaalp, ilk maçında Ukraynalı Oleksandr Chernetskyy'i 2-0 yendi. Çeyrek finalde Litvanyalı Mindaugas Mizgaitis ile karşılaşan Kayaalp, maçı 3-0 kazanarak yarı finale yükseldi.

Yarı finalde Rus rakibi Rus Vasily Parshin'i zorlanmadan 9-0 yenerek adını finale yazdıran Kayaalp, Bulgar Nikolov Lyubomir Dimitrov ile finalde karşılaşacak.

59 kiloda ise Rahman Bilici, birinci turda Polonyalı Edward Barsegjan ile karşılaştı. Karşılaşmayı 6-0 kazanarak çeyrek finale kalan Bilici, çeyrek finalde Belarus sporcu Soslan Daurov ile güreşti. Çekişmeli geçen karşılaşmayı 11-9 kazanan Bilici, yarı finale kaldı.

Moldovalı Victor Ciobanu karşısında final şansını yakalamak isteyen Bilici, maça kötü başladı ve 2-0 geriye düştüğü yarı final karşılaşmasını kaybetti. Bilici, akşam seansında bronz madalya için mindere çıkacak.

Bugün mindere çıkan diğer Türk güreşçi, 66 kiloda Atakan Yüksel oldu. Yüksel, Ermeni Aram Julfalakyan ile güreşti. Müsabakanın ilk yarısını 3-1 önde bitiren Yüksel, son saniyelerde kendi hatasıyla 2 puan verdi ve karşılaşma 3-3 oldu. Son puanı Ermeni sporcu aldığı için Yüksel, şampiyonadan elendi.

KAYNAK: AA