Taha Akgül Avrupa şampiyonu!

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda, erkekler serbest stil 125 kiloda Taha Akgül, Rus rakibi Alan Khugaev'i 10-0 teknik üstünlükle yenerek, altın madalya kazandı.

GİRİŞ 03.04.2014 20:02 GÜNCELLEME 04.04.2014 10:01
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda erkekler serbest stil 125 kiloda Türk güreşçi Taha Akgül, altın madalya kazandı.Finlandiya'nın başkenti Helsinki yakınlarındaki Vantaa'daki Trio Areena'da düzenlenen şampiyonanın sabah seansında erkekler serbest stil 125 kiloda mindere çıkan son iki Avrupa şampiyonu Akgül, ilk maçında Ermeni Andranik Galstyan'ı 11-0, çeyrek finalde Belarus rakibi Shvedau Vadzim'i 10-0 ve yarı finalde de Ukraynalı Oleksandr Khotsianivskyı'yı 10-0 yenerek hiç puan vermeden finale yükseldi.

İŞTE TAHA AKGÜL'ÜN ŞAMPİYONLUK MAÇI:

Finalde Rus güreşçi Alan Anatolevitch Khugaev ile mindere çıkan Akgül, rakibine fırsat vermeden kısa bir sürede maçı 10-0 sonuçla bitirerek altın madalyanın sahibi oldu. Bu sonuçla Akgül, art arda üçüncü kez Avrupa şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza attı.

İzleyicilerden yoğun alkış alan Taha Akgül, Türk bayrağını alarak minderde tur attı. Daha sonra yere bayrağı seren Akgül, eğilerek bayrağı öptü.

Öte yandan soyunma odasına giden Akgül'ü, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arayarak tebrik etti.

YORUMLAR 7
  • olcay çelik 9 yıl önce Şikayet Et
    125 kilo. eskiden bizim 125 kilo güreşçilerimiz göbekli yağlı idi.oyun biliyorlardı ama sırım gibi atletik rusları yenemiyordu.bu güreşçimizi görünce artık o sıkıntıda ortadan kalkmış
    Cevapla
  • gökhan özel 9 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun. çok gurur verici bir başarı.allah başarılarının devamını nasip etsin.tüm emeği geçenlerden allah razı olsun.
    Cevapla
  • Barış Taş 9 yıl önce Şikayet Et
    Koca Yusuf'un dönüşü !.... Taha yüzümüzü güldürdün, Allah da seni daima güldürsün ve muzaffer etsin. Tarzın pehlivanların piri Koca Yusuf'a çok benziyor. O da sayı vermeden , namağlup bitirirdi tüm müsabakaları. Maşallah, her daim galip olursun bayrağımızı yüceltir, pirinin ruhunu şad edersin inşallah !!!...
    Cevapla
  • muhalif 9 yıl önce Şikayet Et
    Kazanan sporcuyu. tebrik ederim. Ancak hatırlarsanız bir wushucu kızımız haber olunca tesettür konusunda mangalda kül bırakmayan yorumcular nedense bu beyefendinin tesettüre aykırı kıyafetle spor yapmasına, üstelik bir de güya secde etmesine ses çıkarmıyor. Unutmayın ki tesettür emri ilk siz beylere emredildi.
    Cevapla
  • hayrullah akgül 9 yıl önce Şikayet Et
    Yolun Açık Olsun. finaldeki o müthiş güreşin için ve de Şanlı bayrağımızı gururla, şanla, şerefle dalgalandırdığın için seni tebrik eder. olimpiyatlarda da üstün başarılar Allah tan niyaz ederim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle