Genç sporcumuz Avrupa'da tarih yazdı

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda bayanlar 60 kiloda Hafize Şahin, gümüş madalya kazandı. Şahin, Avrupa Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan ilk Türk kadın sporcu oldu.

Genç sporcumuz Avrupa'da tarih yazdı
Genç sporcumuz Avrupa'da tarih yazdı
GİRİŞ 02.04.2014 22:14 GÜNCELLEME 02.04.2014 22:14

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de düzenlenen şampiyonada, ikinci gün müsabakaları tamamlandı. Vantaa'daki Trio Areena'da yapılan ikinci gün müsabakalarında ikisi kadın, 4 Türk güreşçi mücadele etti.

Erkekler serbest stil 57 kiloda Sezer Akgül ve 61 kiloda Münir Recep Aktaş ikinci turda elendi.

Bayanlarda 60 kiloda Hafize Şahin altın, 53 kiloda Burcu Kebiç ise bronz madalya için mücadele etti.

Bayanlar 53 kiloda bronz madalya mücadelesine çıkan Burcu Kebiç, Moldovalı rakibi Natalia Budu karşısında başarılı olamadı ve madalya şansını kaybetti.

HAFİZE ŞAHİN BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ

İsveçli rakibi Malin Johanna Mattsson'a karşı 60 kiloda altın madalya mücadelesi veren Hafize Şahin, rakibine tuş olsa da Türk spor tarihinde final oynayan ilk kadın güreşçi oldu.

Hafize Şahin, madalya töreninin ardından sevincini takım arkadaşları ve yöneticilerle paylaştı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şahin, "Gönül isterdiki hocalarımızın, federasyon başkanımızın emeklerinin karşılığını verelim ama olmadı ve gümüşte kaldık. Geçen sene bronz madalya almıştım, bu yıl gümüş oldu. Umarım sonraki yıllarda takım arkadaşlarım da dahil altın madalya kazanırız" diye konuştu.

Finalde taktik hata yaptığını belirten Şahin, bu tür eksiklerini kamp çalışmalarında telafi edeceğini söyledi.

YERLİKAYA: HAFİZE'Yİ KUTLUYORUM

Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, başarısından dolayı Hafize Şahin'i kutladı.

Bayanlarda çıktıkları ilk finalin altın olmasını istediklerini ancak bunu başaramadıklarını belirten Yerlikaya, şöyle konuştu:

"Hafize, Avrupa'da ilk defa final yapan kızımız. İlk finali altın olarak görmek istiyorduk, fakat olmadı. Turlardaki maçlar gibi olmadı. Finalin ortamı biraz daha farklı. Bunlar tecrübeyle olacak. Hergün bir madalya çıkıyor. Bugün erkeklerde madalya alamadık ama inşallah yarın ve ondan sonraki günlerde bol madalyalı bir şampiyona umudumuz olacak. 

Kendi eksiklerimizi de görüyoruz. Yola devam edeceklerimiz ve bizi yolda bırakacakları görüyoruz. Bu, 2016 Olimpiyatları süreci. Bu süreçte objektif olarak, nasıl yarışırız, kiminle yarışırız ya da yarışamayız. Bu milletin umudu kim olur, kim olamaz bunları da görüyoruz. Sıkletleri ona göre değerlendiriyoruz. Bundan sonraki stratejimiz de aynı şekilde devam edecek. Gençleşiyoruz, cesur ve inanan yürek istiyoruz. Bunlarla mücadele edeceğiz. Mücadele eden arkadaşlarımı kutluyorum. İnşallah bundan sonraki bütün mücadelelerimiz altın madalya için olur. Hafize'yi kutluyorum, tarihi bir ilki başarmıştır. Dünya şampiyonasında da tarihi bir ilki gerçekleştirmesini temenni ediyoruz."

Yerlikaya, Türkiye'de 75 milyonun kalbinin şampiyonada attığını, tüm sporcuların bunu bilmesi gerektiğini vurgulayarak "O heyecan ve bilinçle mücadele etme hırsını yitirmesinler. İki arkadaşımız da ikinci oldu. Benim hep söylediğim bir şey var, 'tarih altın alanı yazar' diye. Altın almak için mücadele etmek lazım. Altın almak için o kalbi, o heyecanı, o bedeni minderde bırakmak lazım. Arkadaşlarımızda bu bilinçle mücadeleye devam ediyor. İnşallah yarın daha güzel olacak" ifadelerini kullandı.

YARININ PROGRAMI

Avrupa Güreş Şampiyonası'nın üçüncü gününde 4 Türk güreşçi mindere çıkacak.

Erkekler serbest stilde son iki Avrupa şampiyonluğunu kazanan 125 kiloda Taha Akgül, üçüncü şampiyonluk için mücadele edecek.

Serbest stil 74 kiloda Soner Demirtaş, kadınlar 55 kiloda Bediha Gün ve 69 kiloda Burcu Örskaya şampiyonada Türkiye için madalya mücadelesi verecek.