Campbell Brown aklandı!

Jamaika'nın olimpiyat şampiyonu atleti Veronica Campbell Brown, Uluslar Arası Spor Tahkim Mahkemesi'nden çıkan kararla aklandı. Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği IAAF'ın ceza alması için CAS'a başvurduğu 31 yaşındaki sporcu bu kararla yeniden pistlere dönebilecek.

Campbell Brown aklandı!
Campbell Brown aklandı!
GİRİŞ 24.02.2014 21:41 GÜNCELLEME 24.02.2014 21:41

Geçtiğimiz mayıs ayında doping testi pozitif çıkan 3 kez olimpiyat şampiyonu  Veronica Campbell Brown, Jamaika Atletizm Birliği tarafından  yarışmalardan men edilmişti. Bu dönemde Moskova'daki dünya şampiyonasını da kaçıran Brown, "200 metre dünya şampiyonu" unvanını da koruyamamıştı.

Ekim ayında Jamaika Atletizm Birliği Disiplin Kurulu Brown'ın dosyasını yeniden inceledi ve sporcunun aldığı maddenin herhangi bir şekilde performans artırmaya yardımcı olmadığı hükmüne vardı. Kendi federasyonu tarafından suçsuz bulunan 31 yaşındaki sporcu yeniden yarışmaya hazırlanırken, bu kez de Uluslar Arası Atletizm Federasyonları Birliği'nin ceza alması için Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi CAS'a yaptığı başvuruyla yüzleşmek zorunda kaldı. CAS Veronica Campbell Brown ile ilgili kararını açıkladı ve sporcunun suçsuz olduğu hükmüne vardı. Jamaikalı atlet önümüzdeki hafta Polonya'da düzenlenecek Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda yarışabilecek.

Veronica Campbell Brown'ın CAS'tan dönen bu davası, olimpiyat şampiyonu milli atlet Aslı Çakır Alptekin için de ümit oldu. Biyolojik pasaportundaki olağandışı sapmalar nedeniyle Türkiye Atletizm Federasyonu Disiplin Kurulu'na sevkedilen Alptekin'e Türkiye Atletizm Federasyonu ceza vermemişti. Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği ise Aslı Çakır Alptekin'in ömür boyu spordan men edilmesi için geçtiğimiz günlerde CAS'a başvurmuştu.