Adnan Çatiç, 4.kez dünya şampiyonu!

Boşnak kökenli olan Almanyalı boksör Adnan Çatiç, dün akşam İngiliz boksör Darren Barker'i nakavt ederek dördüncü kez dünya şampiyonu unvanını kazanması tüm Bosna Hersek'lileri sevindirdi.

Adnan Çatiç, 4.kez dünya şampiyonu!
Adnan Çatiç, 4.kez dünya şampiyonu!
GİRİŞ 08.12.2013 17:13 GÜNCELLEME 08.12.2013 17:13

Alman vatandaşı olarak "Felix Sturm" ismini taşıyan Adnan Çatiç (34), ülkenin Stuttgart kentindeki Porsche Arena'da yapılan müsabakada, İngilizi boksörü ikinci rauntta nakavt ederek, kariyerinde dördüncü kez Dünya Şampiyonu unvanı kazanmış oldu. Çatiç'i Porsche Arena'da yaklaşık 7 bin Bosna Hersekli taraftar destekledi.

Çatiç'in, başından itibaren üstünlüğüyle devam eden maçta, Barker'in ikinci rauntun sonuna doğru beyaz havluyu ringe atmasıyla sona erdi. Maçın ardından, kendisini desetlemek için gelen Bosna Hersekli taraftarlara Boşnakça konuşan Çatiç, "İlk önce size seslenmek istiyorum, çünkü siz benim için en önemlisiniz. Bosna Hersek her zaman şampiyondu, inşallah her zaman da olacak. Dünyanın hiç bir yerinde sizin gibi taraftar yok, size kalpten teşekkür ediyorum" dedi.

Bu arada, Porsche Arena'daki Bosna Hersekli taraftar, ünlü Boşnak şarkıcı Dino Merlin'in Bosnom Behar Probeharao "Tüm Bosna baharla kaplandı" adlı şarkısını hep birlikte seslendirdi. Boynuna astığı Bosna Hersek bayrağı ile zaferini kutlayan Çatiçin, maçın ardından rignte secde ettiği görüldü.

Çatiç'in zaferin ardından sağ elini kaldırarak "dört" işareti yapmasını bazı yorumcular, "Rabia" işareti, bazıları ise dördüncü kez şampiyon olduğunu göstermek için kullandığı şeklinde yorumladı. Çatiç, dün akşam İngilizi boksörünü IBF kategorisinde yenerek bu kategoride şampiyon unvanını kazandı. Daha önce WBA (Dünya Boks Birliği) kategorisinde şampiyon olan Boşnak asıllı boksör, 2003, 2006 ve 2007 yıllarında şampiyonluk sevincini yaşamıştı. Profesyonel kariyerinde yaptığı toplam 45 maçta, 39 galibiyet, 18'i nakavt oldu.