Halterci kız kardeşler, Rio'ya hazırlanıyor

Sivas'ta halterle uğraşan Özlem ve İpek Yıldırım adlı iki kız kardeş, gelecek yıl yapılacak Avrupa ve dünya şampiyonaları ile 2016 Rio Olimpiyatlarında başarılı olmayı hedefliyor.

Halterci kız kardeşler, Rio'ya hazırlanıyor
Halterci kız kardeşler, Rio'ya hazırlanıyor
GİRİŞ 17.11.2013 12:35 GÜNCELLEME 17.11.2013 12:35

Ahmet Ayık Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'nde eğitim gören milli halterciler Özlem (17) ve İpek Yıldırım (14), Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün halter salonunda antrenör Hüseyin Dökmetaş'ın gözetiminde haftada 6 gün antrenman yaparak Avrupa ve dünya şampiyonaları ile 2016 Rio Olimpiyatlarına hazırlanıyor.

Halterle 4 yıldır uğraşan Özlem Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu spora ortaokul öğretmenlerinin önerisiyle başladığını söyledi.

Halterde 44-48 kilolarda Türkiye şampiyonlukları elde ettiğini anlatan Yıldırım, "Halil Mutlu, Naim Süleymanoğlu ve Nurcan Taylan gibi başarılı sporcuları örnek alıyorum. Hedefim, 2016 yılında Rio'da düzenlenecek olimpiyatlarda madalya almak, bayrağımızı orada dalgalandırmak ve İstiklal Marşımızı okutmak" diye konuştu.

Antrenmanların çok zor geçtiğini belirten Yıldırım, idmanlarda 60-70 ve 70-80 kilogram arası ağırlıklarla çalıştığını söyledi.

- Ablasını örnek aldı

İpek Yıldırım ise ablasına özenerek haltere başladığını söyledi. Bu sporla 3 yıldır uğraştığını ifade eden Yıldırım, "Ablamın başarıları beni çok etkiledi ve onu örnek aldım. Ablam kadar başarılı olduğuma inanıyorum" dedi.

Sporun hayatında önemli yer tuttuğunu ve yaşamına yön verdiğini dile getiren Yıldırım, 2011 yılında 44 kiloda Türkiye üçüncülüğü elde ettiğini belirterek,  "Önümüzde Avrupa ve dünya şampiyonası var. 15 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda derece almak istiyorum. Hedeflerim arasında Rio'daki olimpiyatlara katılmak da var" diye konuştu.

Antrenör Hüseyin Dökmetaş da Yıldırım kardeşleri gelecek yıl yapılacak Avrupa ve dünya şampiyonasına hazırladığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Asıl hedefimiz, 2016 yılında Rio'da yapılacak olimpiyatlara katılmak ve madalya alıp bayrağımız dalgalandırmak. Kardeşlerimiz, halter sporuna gayet uygun, inanıyorum ki hem Avrupa ve dünya şampiyonasında hem de olimpiyatlarda madalya alacak kapasiteleri var. İnşallah bunu da başaracağız."

halter kız kardeşler Sivas Özlem Yıldırım İpek Yıldırım

AA