Nadal kazandı, liderliği garantiledi

ATP Dünya Turu finallerinde dünya klasmanında ilk sırada yer alan Rafael Nadal, A Grubu'ndaki ikinci maçında İsviçreli Stanislas Wawrinka'yı 2-0 yenerek, ikide iki yaptı.

Nadal kazandı, liderliği garantiledi
Nadal kazandı, liderliği garantiledi
GİRİŞ 06.11.2013 21:14 GÜNCELLEME 06.11.2013 21:14

İngiltere'nin başkenti Londra'daki O2 Arena'da devam eden finallerde, gruptaki ilk maçında vatandaşı David Ferrer'i 2-0 mağlup eden Nadal, ikinci maçında Wawrinka'yı 7-6'lık setlerle 2-0 yendi. Bu yıl Fransa Açık ve ABD Açık'ta şampiyonluk sevinci yaşayan İspanyol tenisçi, Wawrinka karşısında aldığı galibiyetin ardından bu yılı dünya klasmanında ilk sırada tamamlamayı garantiledi. 

İlk setin 5. oyununda servis kırma şansı yakalayan Nadal, rakibinin çift hata yapmasıyla amacına ulaştı ve 3-2 öne geçti. İspanyol tenisçi, bir sonraki oyunu da sıfıra karşı alarak durumu 4-2 yaptı. Kariyerinde ilk kez bir sezonda ilk sekiz raket arasına kalan Wawrinka, 7. oyunda geriden gelerek servisine tutunurken, 11. oyunda güçlü rakibinin servisini kırmayı başardı ve seti tie-break'e götürdü. Çekişmeli geçen tie-break'i 7-5 kazanan Nadal, seti de 7-6 hanesine yazdırdı. 

İkinci setin üçüncü oyunundan itibaren üst üste 3 oyun alan Nadal, rakibine 4-1'lik üstünlük sağlayarak, büyük bir avantaj yakaladı. Ancak yavaş yavaş vites yükselten ve 6. oyunu sıfıra karşı, 7. oyunu da servis kırarak alan Wawrinka, durumu 4-4'e getirerek, yeniden sete ortak oldu ve setin kazananını tie-break belirledi. Tie-break bölümünde art arda aldığı puanlarla 3-0 öne geçen Nadal karşısında Wawrinka yine geriden gelerek durumu 5-5 yaptı. Büyük heyecana sahne olan bu bölümde rakibini 8-6 mağlup etmeyi başaran Nadal, seti 7-6, maçı da 2-0 kazandı. 

Toplam 2 saat 12 dakika süren mücadelede Nadal, 3 ace, 1 çift ve 23 basit hatayla oynarken, Wawrinka 4 ace, 2 çift ve 45 basit hatayla maçı tamamladı. İspanyol tenisçi 14, İsviçreli raket ise 30 winners attı.
A Grubu'ndaki ikinci maçta bu akşam İspanyol David Ferrer ile Çek Tomas Berych, TSİ 22.00'de karşı karşıya gelecek.