Off-road'da erkeklere taş çıkartıyor

Erkek sporu olarak bilinen otomobil sporları arasındaki off-road yarışlarına 18 yaşında katılma başarısı gösteren İlayda Hancı, azmi ve başarısıyla parmak ısırtıyor.

Off-road'da erkeklere taş çıkartıyor
Off-road'da erkeklere taş çıkartıyor
GİRİŞ 06.11.2013 11:07 GÜNCELLEME 06.11.2013 11:07

Babası Mehmet Hancı ile 6 yıl off-road yarışlarına giden 18 yaşındaki İlayda Hancı, bu yılın mayıs ayında ehliyetini aldıktan sonra çamur ve suyla oluşturulan zorlu parkurlarda erkek rakiplerine karşı mücadele etmeye başladı. Katıldığı yarışlarda parkurları tamamlamayı başaran İlayda Hancı, hedefinin uzun yıllar otomobil sporları içerisinde yer almak olduğunu belirtiyor.

Hancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının off-road sporu yaptığını, 6 yıl boyunca babasını izlediğini belirterek, "Ben de babamı izleye izleye bu spora merak saldım. Daha sonra yaşımı doldurur doldurmaz ehliyetimi aldım ve sonrasında kendimi yarışlarda buldum" dedi.

Mayıs ayında ehliyetini aldıktan sonra yaklaşık 6 aydır yarışlara katıldığını belirten Hancı, şöyle konuştu:

"Karadeniz Off-Road Mahalli Yarışları Kupasında derecelerim var. Sporun içerisinde yer aldıkça off-road'ın her bayan tarafından yapılabileceğine inandım. Bence off-road yarışlarına her bayan katılabilir. Türkiye'de 18 yaşında başka bir sporcu yok, bu yaşta off-road yapan tek bayan benim. Bayanların bu sporda sayılarının artmasını bekliyorum. İnşallah beklediğimiz sayı gelecek yıllarda artar."

Off-road yaparken zaman zaman zorlandığını anlatan Hancı, "Özellikle kol gücü istiyor. O yüzden bu durum beni çok zorluyor. Bu nedenle aracı devirebiliyorum ama bu durum beni hiç yıldırmıyor. Bu sporu yapmak isteyen bayanları da yıldırmasın. Azmetmek başarıyı getiriyor. Ben azmettim ve zorlu parkurlarda yıllardır yarışan erkek sporculara karşı mücadele ediyorum. Açıkçası trafikte diğer bayanlar gibi ben de aracımı gayet normal kullanıyorum ancak yarışlar sırasında koltuğa oturduğumda içime adeta bir yarışçı ruhu giriyor. Farklı bir İlayda oluyorum" ifadelerini kullandı.

İlayda Hancı, sponsor desteğine ihtiyaç duyduğunu ve bu konuda destek beklediğini sözlerine ekledi.

- Kızıyla gurur duyuyor

Baba Mehmet Hancı da 6 yıldır otomobil sporlarının dalı olan off-road ile yakından ilgilendiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Kızım da bu spora en az benim kadar ilgi gösterdi. Son zamanlarda yarışmak istediğini bana söyledi. Ben de kızımın bu isteğini kabul ettim. Kızımın bu konuda becerisi gayet iyi. İnşallah birkaç seneye Türkiye'yi temsil noktasında olabileceğine inanıyorum. Katıldığı yarışlarda pilotajını geliştirmeye çalışıyor. Kendisi her şeyden önce off-road sporuna yeni bir kan kazandırmaya çalışıyor. Kendisiyle gurur duyuyorum. Her yarış sonrası da daha iyi oluyor ve tecrübeleri artıyor."

Baba Hancı, off-road'da kadın sporcunun çok zor görüldüğünü vurgulayarak, kadınları off-road yapmaya davet etti.

AA