Angelique Kerber yarı finalde

TEB BNP Paribas WTAChampionships İstanbul Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda kırmızı grupta Çek Petra Kvitova, Alman Angelique Kerber'i 2-1 yenerek adını yarı finale yazdırdı.

Angelique Kerber yarı finalde
Angelique Kerber yarı finalde
GİRİŞ 26.10.2013 00:15 GÜNCELLEME 26.10.2013 00:15

Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirilen organizasyonda, Çek sporcu, çekişmeli geçen maçı 7-6, 6-2 ve 6-3'lük setlerle kazandı.

Böylece grupta ikinci galibiyetini alan Petra Kvitova, ABD'li Serena Williams'ın ardından yarı finale yükselen ikinci isim oldu. Grupta sadece bir maçını kazanan Angelique Kerber turnuvaya veda etti.

Bu arada Petra Kvitova, yarın oynanacak yarı finalde beyaz grup birincisi Li Na ile karşılaşacak. Diğer yarı final maçında ise Serena Williams ile Sırp Jelena Jankovic karşı karşıya gelecek.

Müsabaka sonunda oyuncuların basın açıklamalarında konuşan Anjelique Kerber, "Bugün yapabileceğim her şeyi yaptım. Biraz hayal kırıklığına uğradım açıkçası; fakat Petra önemli anlarda hep çok iyi oynadı. Servislerim atabileceklerimin en iyisi sayılmazdı bugün; fakat elimden geleni yaptım. Ama sonuçta Petra daha iyiydi ve kazandı." diyerek, şunları söyledi:

"Geçtiğimiz sezon Amerikan Açık ve Asya Turnuvası'nda gerçekten iyi oynadım; bu yüzden tüm yıl boyunca çok iyi tecrübelerim oldu. Şimdi tatilin ardından kendimi yeni sezona hazırlayacağım. Benim için iyi bir seneydi ve hala ilk 10'dayım. Servislerimi biraz daha geliştirmeliyim, önümüzdeki sezon bunun için çok çalışacağım."

Petra Kvitova ise yaptığı açıklamada, "İlk seti lider götürmeme rağmen bir anda kendimi tie break'te buldum. İkinci sette başlangıçta gerçekten zordu. Kerber birçok şans yakaladı. Ben sadece oyunumu oynamaya çalıştım." diyerek, şunları söyledi:

"Üçüncü sette hala oynayabileceğime inanıyordum bu sene birçok kez yaptığım gibi. Mental olarak tamamen hazırdım. Asıl nokta, Kerber geri çizgiden uzaklaştığında, o noktaya sıklıkla vurmaya çalıştım ve bu şekilde sayı kazandım. Bu sezon, Amerikan Açık sonrası yeni koçumla 14 gün çok çalıştık, sanırım Asya'da bunun da etkisi olmuştur. Günde iki maç oynadım Tokyo'da ve gayet rahattım. Fakat tabii asıl etkisini önümüzdeki sezon göreceğiz. Bu maçlardan sonra kendime daha çok inanmaya başladım ve daha öncekilere göre daha agresif oynamaya çalıştım."