Çağla ilk maçında galip

İsrail'deki 25 bin Dolar ödüllü ITF turnuvasına katılan milli tenisçi Çağla Büyükakçay, büyük bir çekişmeye sahne olan ilk maçını kazanmasını bildi.

Çağla ilk maçında galip
Çağla ilk maçında galip
GİRİŞ 22.10.2013 23:28 GÜNCELLEME 22.10.2013 23:28

Çağla Büyükakçay, İsrail'in Herzliya kentinde oynadığı sert zemin turnuvasındaki ilk maçından zor da olsa galibiyetle ayrılmayı başardı.

Haftaya klasmanın 149 numarası olarak başlayan Büyükakçay, üç numaralı seribaşı olduğu turnuvanın açılış turunda İspanyol Nuria Parrizas-Diaz ile yüz yüze geldi.

7-5 ile yitirdiği birinci setin ardından servis oyunlarındaki etkinliğini arttıran Çağla, ilk servislerinden %91 oranında puan çıkardığı seti 6-1 ile kazanarak maça denge getirdi.

Final setinde 3-1 geriye düşmesine rağmen moralini bozmayan milli tenisçi, hanesine yazdırdığı üst üste dört oyunla 5-3'lük üstünlüğü yakaladı. Servis attığı onuncu oyunda rakibine şans tanımayan Büyükakçay, üç saati aşkın süren mücadeleyi 5-7, 6-1, 6-4'lük sonuçla kazanarak adını ikinci tura yazdıran taraf oldu.

Çağla'nın bir sonraki turdaki rakibi, ev sahibi ülkeden Karen Shlomo ile Ukraynalı Marianna Zakarlyuk arasındaki eşleşmenin galibi olacak.