Milli kayakçılar Kış Olimpiyatlarına hazırlanıyor

Alp Disiplini Kayak Milli Takımı sporcularından Levent Taş ve İbrahim Yıldırım, Rusya'da düzenlenecek Kış Olimpiyatları hazırlıklarını Kars'ın Sarıkamış ilçesinde sürdürüyor

Milli kayakçılar Kış Olimpiyatlarına hazırlanıyor
Milli kayakçılar Kış Olimpiyatlarına hazırlanıyor
GİRİŞ 11.10.2013 11:25 GÜNCELLEME 11.10.2013 11:25

Milli Takım antrenörü İbrahim Demirci gözetiminde Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü spor salonu ve şehir stadında kondisyon çalışmalarını sürdüren milli sporcular Taş ve Yıldırım'ın tek hedefi 2014 yılı şubat ayında Rusya'nın Soçi kentinde yapılacak kış olimpiyatlarına katılmak.

Antrenör Demirci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Milli Takıma Kars bölgesinden katılan 2 sporcu için yoğun çalışma temposu uyguladıklarını söyledi.

Kış sezonu öncesinde sporcuların gerek fiziki gerekse psikolojik olarak hazır olması bakımından böyle bir çalışma programına ihtiyaç olduğunu belirten Demirci, şunları kaydetti:

"Amacımız 2014 yılı şubat ayında Rusya'nın Soçi kentinde yapılacak Kış Olimpiyatları'na arkadaşlarımızı en iyi şekilde hazırlamak. Onun için arkadaşlara günde 4 saat olmak suretiyle kondisyon, denge, koşu ve jimnastik çalışmaları uyguluyoruz. Sarıkamış'ta yaklaşık 15 günlük bir çalışma programından sonra, takım olarak Avusturya'da bulunan Hintertux kayak merkezinde kayaklı kampa girecekler. Daha sonra aralık ayında Türkiye'de yapılacak uluslararası kayak yarışmalarına katılacaklar. Burada alınan Uluslararası Kayak Federasyonu (FİS) puanına göre olimpiyatlara katılıp katılmayacakları belli olacak. İnşallah emekler boşa gitmez ve arkadaşlarımız olimpiyatlara katılarak ülkemizi en iyi şekilde temsil ederler."

AA