Erzincanlı badmintoncuların başarısı

Türkiye Badminton Milli Takımında yer alan Erzincanlı 9 sporcu, Balkan Şampiyonalarından 27 madalya ile dönerek gelecek için umut verdi.

Erzincanlı badmintoncuların başarısı
Erzincanlı badmintoncuların başarısı
GİRİŞ 22.09.2013 11:40 GÜNCELLEME 22.09.2013 11:55

Milli sporcular Bengisu Erçetin, Nazlıcan İnci, Zehra Erdem, Gökçen Ergincan, Ece Başakın, Mehmet Yılmaz, Dilara Subaşı, İlayda Özelgül ve Emre Sönmez, Yıldırım Akbulut Kapalı Spor Salonunda Badminton Milli Takımı U15 Antrenörü Uğur Erçetin ve U13 Antrenörü Murat Sönmez yönetiminde çalışmalarını sürdürüyor.

Antrenör Erçetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Milli Takımda Erzincan'dan 5 sporcunun bulunduğunu belirterek, "U15 Balkan Badminton Şampiyonası Sırbistan Karataş'ta yapıldı. 10 kişiden oluşan milli takımımızda Erzincanlı 5 sporcu bulunuyordu. Müsabakalara 9 ülkeden katılım oldu. Bu şampiyonada takım halinde Türkiye, Balkan birincisi olmuştur. Ferdi müsabakalarda Erzincanlı 5 milli sporcumuz toplamda 15 madalya alarak ülkemize ve şehrimize dönmüştür" diye konuştu.

Murat Sönmez de, 6-8 Eylül'de Yunanistan'ın Serres kentinde yapılan Balkan Badminton Şampiyonasına katıldıklarını anımsatarak, şu bilgileri verdi:

"Sporcularımız gerek takım gerekse ferdi yarışmalarda ülkemizi en iyi şekilde temsil etti ve milli takımımızın bel kemiğini oluşturdu. Toplam 12 madalya kazandırdılar milli takımımıza, bunların çoğu da birincilik madalyası. Ayrıca buradaki sporcularımız Balkan Şampiyonasında en teknik ve en başarılı sporcular olarak da göze battılar. Ülkemize kazandırdığımız madalyalardan dolayı çok mutluyuz."

Sporculardan Nazlıcan İnci, badminton sporuna 2008 yılında başladığını belirterek, "Ülkemizi ve ilimizi yurt dışında temsil ettiğim için çok mutluyum ve gururluyum" dedi.

AA