Branş değiştirdi dünya beşincisi oldu

Dünya Güreş Şampiyonası'nda bronz madalya mücadelesini kaybeden 1991 doğumlu Yasemin Adar, 2,5 yıldır yaptığı güreşte dünya beşincisi olmasına sevinemedi.

Branş değiştirdi dünya beşincisi oldu
Branş değiştirdi dünya beşincisi oldu
GİRİŞ 21.09.2013 12:49 GÜNCELLEME 21.09.2013 12:49

Adar, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki Sport Arena'da devam eden şampiyonada bayanlar 72 kiloda Hintli Jyoti, Brezilyalı Da Silva Ferreira, Güney Koreli Heo Namju'yu yenerek yarı finale yükseldi. Bu turda Çinli Fenglui Zhang'a yenilen Adar, bronz madalya mücadelesinde de ABD'li Adeline Maria Gray'a kaybetti.

Şampiyonanın yarı final ve bronz madalya karşılaşmalarında aldığı yenilgiler sonrasında çok üzülen ve göz yaşlarını tutamayan Yasemin Adar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, atıcılık bıranşında spora başladığını ve 2,5 yıldır güreştiğini belirterek, "Bu kadar kısa zamanda ancak bunu yapabildim" dedi.

Dünya beşinciliğinin kendisi için "çok kötü" bir derece olduğunu ifade eden 23 yaşındaki güreşçi, "Üçüncü olmayı çok istedim ama olmadı. Yeteri kadar tecrübeli değilim. Kuvvetim yerinde ama teknik kapasitem çok az" diye konuştu.

Mersin'deki Akdeniz Oyunları'nda altın madalya kazanan Adar, şampiyonlukların kendisini beklediğine inandığını dile getirererek, şunları söyledi:

"2,5 yılda ancak bu kadarını yapabildim. Üçüncü olmayı hedeflemiştim. Daha doğrusu yarı finalde yıkıldım, çok az kalmıştı. Çinli rakibimi nerdeyse tuşluyordum. Tuştan kaçırdım bu beni çok etkiledi. Bronz madalya karşılaşmasında moralim kötüydü ama 'inşallah yapabilirim' dedim. Umudum vardı, olmadı her şeyin hayırlısı."

Hedefinin uluslararası şampiyonluklar yaşamak olduğunu, "olimpiyatlara bile katılacağına inandığını" kaydeden Adar, "Çünkü bu az bir başarı değil. Bu kadar kısa zamanda bunu yapabildiysem eminim sonraki zamanlarda şampiyonluklar beni bekliyor" ifadesini kullandı.

AA