Tokyo'nun 2020'yi kazanmasının asıl sebebi

Japonya'nın dopingde temiz olmasının, 2020 Olimpiyatları'na ev sahipliğini Tokyo'nun kazanmasındaki esas sebep olduğu öne sürüldü.

Tokyo'nun 2020'yi kazanmasının asıl sebebi
Tokyo'nun 2020'yi kazanmasının asıl sebebi
GİRİŞ 10.09.2013 09:38 GÜNCELLEME 16.10.2015 17:11

İngiltere'nin saygın gazetelerinden The Independent, bugün tam sayfa verdiği, "Japonya'nın dopingde temiz olması, Tokyo'nun 2020 Olimpiyatları'nı kazanmasında kilit" başlıklı haberinde, Tokyo'nun zaferinde Japonya'nın doping konusunda temiz olmasının kilit rol oynadığını yazdı. İstanbul ve Madrid yerine Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) üyelerinin 2020 Olimpiyatları'nı daha güvenli buldukları Japonya'nın emin ellerine teslim ettiklerine dikkat çeken The Independent, Japonya'da Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlar'da bugüne kadar doping testi pozitif çıkan bir atlete rastlanmadığına dikkat çekti.

Türkiye'deki son doping skandallarına değinen İngiliz gazetesi, IOC'nin Tokyo'yu seçerek gelenek ve istikrar lehine karar verdiklerini bildirdi. Madrid ve Türkiye'nin doping sicilleri yüzünden sorgulandığını ve iki ülkenin de sorunu yeterince ciddiye almadıklarını belirten The Independent, Türkiye'de 30'dan fazla atletin bu yıl dopingli çıkmasının, Türkiye'nin olimpiyatlara beşinci kez aday olmasına rağmen bir doping kontrol merkezini bile ancak iki yıl önce kurmuş olmasının olumlu karşılanmadığını belirtti.