Arat: İstanbul'a sahip çıkalım

İstanbul 2020 Adaylık Komitesi Başkanı Hasan Arat, 2020 Olimpiyatları'nın Tokyo'ya verilmesine ilişkin Türkiye'nin çok iyi temsil edildiğini belirterek, ''Halkımız bu konuda müsterih olsun'' dedi.

Arat: İstanbul'a sahip çıkalım
Arat: İstanbul'a sahip çıkalım
GİRİŞ 08.09.2013 01:01 GÜNCELLEME 08.09.2013 11:24

Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te yapılan oylamada 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na evsahipliği yapacak kentin Tokyo olarak belirlenmesinin ardından yaptığı açıklamada "Her şeyden önce Türk halkına çok teşekkür ediyorum. Bu bir yarış, bu yarışta son ana kadar geldik ama olmadı" diye konuştu.

Türkiye adına yapılan çalışmadan son derece mutlu olduğunu kaydeden Arat, şöyle devam etti:

''Bu sonucu bir spor karşılamasında olduğu gibi normal karşılamak lazım. Ülkemiz burada çok iyi temsil edildi, halkımız bu konuda müsterih olsun. Kendilerine bize bugüne kadar verdikleri destek nedeniyle çok teşekkür ediyorum. İstanbul nefis bir şehir, Türkiye çok güzel bir ülke. Lütfen buna sahip çıkalım. Birlik beraberliğimizi tüm dünyaya gösterelim. Yapmamız gerekeni, doğru olanı yaptık. Doğruluğu da görüldü; günlerce aylarca Türkiye konuşuldu. Kazanamadık ama rakiplerimiz de kuvettliydi. Ben ülkem adına mutlu ve gururluyum. Tekrar söylüyorum ülkemizin birlik ve beraberliğini kaybetmemesi lazım.''

İLK TURDA ALDIĞIMIZ OYLARLA KALDIK 

İstanbul 2020 Üst Yöneticisi (CEO) Ali Kiremitçioğlu ise ilk turda elenen Madrid'in oylarının finalde Tokyo'ya gittiğini ifade etti.

Oylama öncesi çok umutlu olduklarını belirten Kiremitçioğlu, ''Çok iyi hazırlanmıştık. Bölgeler arasında gidişler gelişler oldu. Çok uzun zamandır oylamada böyle bir durumla karşılaşılmıyordu. Devam etmek lazım çok çok üzgünüz'' dedi.

Teknik olarak yapılan hazırlıkların son derece yeterli olduğunu belirten Kiremitçioğlu, şunları söyledi:

''Oldukça fazla proje geliştirdik. Oldukça doğru işler yaptığımıza inanıyoruz. Rekabetin az şehir arasında olması oyların bloklaşması atmosferi farklılaştırdı. İspanya yarışa çok asıldı. Yarıştan kopması durumunda oylarının blok halinde Tokyo'ya gideceği pek ihtimal dahilinde değildi. Biz ilk turda aldığımız oylarda kaldık. Madrid'in oyları Tokyo'ya gitti. Türkiye bu süreçte yatırımlarını planlamıştı. Türkiye'nin spor konusunda, olimpiyat komitesi, federasyonlar bazında sağlam bir arşivi vardır. Bunlarla olimpik ruhu yaşatmaya devam edecektir.''

Kiremitçioğlu, motivasyon kaybı yaratır mı şeklindeki bir soruyu ise ''Özellikle 2 yıl boyunca hazırlandığınız, çalıştığınız, her şeyi doğru yaptığınıza inandığınız bir işin sonunda kaybetmek elbette motivasyon kaybı da yaratır ama önemli olan bu motivasyon kaybını telafi edip, güçlü olmak da bunu gerekitirir, gerekli tedavileri yapıp, tekrar yola devam etmek gerekir'' diyerek cevapladı.