Türkiye'nin gururu güreşçi dünya 3.sü oldu

Bulgaristan'da yapılan Gençler Greko-Romen Dünya Şampiyonası'nda Milli forma altında mücadele veren sporcumuz Fatih Başköy İsrailli rakibini yenerek Dünya 3.'sü olup bronz madalyanın sahibi oldu.

Türkiye'nin gururu güreşçi dünya 3.sü oldu
Türkiye'nin gururu güreşçi dünya 3.sü oldu
GİRİŞ 21.08.2013 16:21 GÜNCELLEME 21.08.2013 16:21

Bulgaristan'ın Başkenti Sofya'da yapılan Gençler Greko-Romen Dünya Şampiyonası'nda mindere çıkan 96 kilo sporcumuz Fatih Başköy İsrailli Rakibi ile yaptığı madalya maçından galip ayrılarak Dünya üçüncüsü oldu ve bronz madalyanın sahibi oldu.

BU DAHA BAŞLANGIÇ

Tümspor'a konuşan Başköy, "2011 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Güreş takımına transfer oldum. Transfer olmadan önce yıldızlarda dünya beşinciliğim vardı. Türkiye şampiyonu olduktan sonra milli takıma seçildim. Ardından turnuvada Bulgaristan'da düzenlenen dünya güreş şampiyonasına gitmeye hak kazandım ve dünya üçüncüsü oldum. Çok mutluyum ve bu başarı benim için daha başlangıç. Hedefim dünya birinciliği. Kulübümüze ve antrenör hocalarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

Repesaj maçında İşveç'li rakibini yenen güreşçimiz, bronz madalya maçında da İsrail'li rakibini yenerek bronz madalya ile yurda döndü.

KAYNAK: TÜMSPOR