Rıza Kayaalp'e 6 ay men' cezası

Taksim Gezi Parkı eylemleri sırasında attığı tweetleri konuşulan Rıza Kayaalp'e FILA'dan ceza geldiği iddia edildi. İddiaya göre milli güreşçi, ırkçı söylemlerde bulunduğu gerekçesiyle 6 ay müsabakalardan men edildi.

Rıza Kayaalp'e 6 ay men' cezası
Rıza Kayaalp'e 6 ay men' cezası
GİRİŞ 11.08.2013 13:23 GÜNCELLEME 11.08.2013 14:39

Atilla Türker'in haberi

Taksim Gezi Parkı eylemleri sırasında milli güreşçi Rıza Kayaalp'in kişisel Twitter hesabı üzerinden yazmış olduğu iletiler büyük yankı uyandırmıştı. Özellikle olaylar sırasında eylemciler için "Ermenilere bıraktınız meydanı, Allah belanızı versin eylemci çapulcular" diye attığı tweet sonrası, Kayaalp'in bu tutumu basında geniş yankı bulmuş, Avrupa ve dünya şampiyonu milli güreşçi bu durum üzerine söz konusu twitter hesabının kendisine ait olmadığını açıklamıştı.

Ancak atılan bu tweetler sonrası milli güreşçi hakkında hem Uluslararası Olimpiyat Komitesi'ne (IOC) hem de Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği'ne (FILA) şikayetler ulaşmıştı.

CEZA 3 HAFTA ÖNCE VERİLMİŞ

Konuyla ilgili kararını 3 hafta önce veren FILA, Rıza Kayaalp'in tavrını 'ırkçılık' olarak değerlendirdi. Milli güreşçi 'Ermenilere karşı ırkçı söylemlerde bulunma' gerekçesiyle 6 ay müsabakalardan men edildi. 11 Ocak 2014 tarihine kadar hiçbir uluslararası müsabakaya katılamayacak olan sporcunun cezaya itiraz etmediği öğrenildi. Kayaalp, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda 120 kiloda bronz madalya almıştı.

Kayaalp ile ilgili açıklamada 'ırkçılık' gerekçesi yer almadı. Ancak FILA kaynakları, Habertürk'e cezanın bu nedenle verildiğini ilk ağızdan açıkladı.

Dünya Şampiyonası'nda yok

Rıza Kayaalp'in aldığı ceza, 16-22 Eylül'de Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de düzenlenecek 2013 Dünya Güreş Şampiyonası'nda yarışamayacağı anlamına geliyor. Kayaalp, 2011 Dünya Şampiyonası'nda grekoromen stil 120 kilonun en büyüğü olmuştu.

Akdeniz'de bayrağı taşımıştı

Rıza Kayaalp, Mersin'de düzenlenen Akdeniz Oyunları'nın açılış töreninde, Türk kafilesinin en önünde yürümüş ve Ay- Yıldızlı bayrağı taşımıştı. Kayaalp'in Gezi olaylarındaki tavrı sonrası bu görevi alması da tartışma konusu olmuştu.

KAYNAK: HTSPOR