Altın kemeri babasının mezar taşına astı

Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde üst üste 3 kez başpehlivan olarak altın kemerin ebedi sahibi olan Ali Gürbüz, kemeri, Antalya'nın Elmalı İlçesi'ndeki babası Recep Gürbüz'ün mezar taşına astı.

Altın kemeri babasının mezar taşına astı
Altın kemeri babasının mezar taşına astı
GİRİŞ 12.07.2013 18:08 GÜNCELLEME 12.07.2013 18:08

Edirne'de bu yıl düzenlenen 652'nci Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan olan Ali Gürbüz, finalde karşılaştığı İsmail Balaban ile birlikte, babası eski Kırkpınar başpehlivanı Recep Gürbüz'ün mezarının bulunduğu Elmalı'nın Gökpınar Köyü'nü ziyaret etti. Ali Gürbüz ve İsmail Balaban, burada vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandı.

Elmalı Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Altıntaş ile birlikte bir kamyonetin kasasına çıkan Gürbüz ve Balaban, ilçe merkezinde tur atıp kendilerini bekleyenleri selamladı. Başpehlivan Gürbüz, ardından babası Recep Gürbüz'ün mezarını ziyaret etti. Annesi Hatice Gürbüz, dedesi Mehmet Öztürk ve Belediye Başkanı Hüseyin Altıntaş'ın eşlik ettiği Ali Gürbüz, altın kemeri babasının mezar taşına astı.

Ali Gürbüz, babasının mezarı başında dua okurken, annesi Hatice Gürbüz ise babası Mehmet Öztürk'e sarılarak gözyaşı döktü.

Burada gazetecilere açıklama yapan Ali Gürbüz, "Bugün benim gurur günüm. Babamın yarım bıraktığı işi tamamlayarak emanetini kendisine teslim ettim. Çok mutluyum. Babama verdiğim sözü tuttum" dedi.

ŞİMDİ RAHAT UYUYACAK

Anne Hatice Gürbüz ise yıllardır bugünün hayaliyle yaşadığını söyledi. Oğluna verdiği sözü tuttuğu için teşekkür eden Hatice Gürbüz, "Oğlum kemerin ebedi sahibi olunca babasının mezar taşına asmayı ahdetmiştim. Bu hayalimiz bugün gerçek oldu. Babası şimdi mezarında rahat uyuyacak" diye konuştu.

Mezar ziyaretinin ardından Ali Gürbüz ve İsmail Balaban, Elmalı Belediyesi'ni ziyaret etti. Belediye Başkanı Altıntaş, Gürbüz ve Balaban'a altın hediye etti.

KAYNAK: DHA