Ali Gürbüz, babasının hayalini gerçekleştirdi

Ali Gürbüz, Kırkpınar'da 3 defa üst üste birinci gelerek altın kemerin sahibi oldu.

Ali Gürbüz, babasının hayalini gerçekleştirdi
Ali Gürbüz, babasının hayalini gerçekleştirdi
GİRİŞ 07.07.2013 19:53 GÜNCELLEME 07.07.2013 19:53

Antalya'nın Korkuteli ilçesi Sımandır(Ulucak) köyü doğumlu Ali Gürbüz'ün babası Recep Gürbüz, Antalya tarihinde ilk altın kemer alma sevincini 1988 yılında yaşatmıştı. Kemeri altından bir yıl sonra rahatsızlanarak vefat eden baba Gürbüz'ün hayalini 25 yıl sonra oğlu gerçekleştirdi. Recep Gürbüz'den sonra Kırkpınar'da Antalya adına Oman Aynur, Hasan Tuna, Cengiz Elbeye ve Mehmet Yeşil Yeşil birinci gelme sevinci yaşatmıştı.

Ali Gürbüz, Kırkpınar'da yine kendisi gibi Antalyalı İsmail Balaban'ı yenmesinin ardından Antalyalılara bayram sevinci yaşattı ve Kırkpınar'da birinci gelerek altın kemerin ebedi sahibi olma unvanına sahip oldu.

Kendisi gibi uzun yıllar yağlı güreş yapan Ali Gürbüz'ün dedesi Mehmet Öztürk, 25 yıl sonra gerçekleşen rüyanın sevincini yaşadıklarını söyledi. Antalya'ya ilk altın kemer sevincinin 1988 yılında merhum damadı Recep Gürbüz'le birlikte gerçekleştirdiklerini aktaran Öztürk, "Milletimizin duası ile torunum Ali Gürbüz Antalya'ya altın kemer sevincini yaşattı. Allahıma şükürler olsun. Recep Gürbüz'ün 25 yıl önce Kırkpınar'da altın kemer alma kapısını oğlu Ali Gürbüz 3 defa üst üste alarak alarak en güzel şekilde tamamladı. Bugün tarihi bir gün. Oğlum Ali'nin altın kemeri aldığını gördüğüm için çok mutluyum. Allahıma ne kadar şükretsek azdır." diye konuştu.

Antalya Korkuteli'nde yaşayan Osman Gürbüz'ün yeğenleri Ali'nin 25 yıl önce merhum babasının Kırkpınar'da altın kemer alma sevincini 3 defa üst üste birinci gelerek tamamladığı için gururlu olduklarını söyledi.