Serena Williams, Sharapova'dan özür diledi

Kadınlar dünya sıralamasının zirvesinde yer alan ABD'li tenisçi Serena Williams, Rolling Stone dergisine yaptığı açıklamalar nedeniyle arası açılan dünya 3 numarası Rus Maria Sharapova'nın, kendisini affetmesini istedi.

Serena Williams, Sharapova'dan özür diledi
Serena Williams, Sharapova'dan özür diledi
GİRİŞ 24.06.2013 14:42 GÜNCELLEME 24.06.2013 14:42

Serena Williams, düzenlediği basın toplantısında, Rolling Stone dergisine üstü örtülü olarak Sharapova'nın özel hayatıyla ilgili verdiği demeçten dolayı Rus sporcudan özür diledi.

Sharapova ile arasındaki gerilimi daha da tırmandırmak istemediğini belirten Williams, şu ifadeleri kullandı:

''Maria, maalesef bulunmaması gereken bir tartışmaya dahil edildi. İlk özür dileyen ve elini ilk uzatan benim. Çünkü insanları inciten veya yanlış anlaşılan bir şey yaptığımı hissettiğimde böyle davranırım. Tenisçiler partisinde Maria ile konuştum ve ona, 'Sana açıkça içimi dökmek istiyorum. Bu meselenin içine çekildiğin için rahatsız olduysan şahsen özür diliyorum. Tüm olanlardan ötürü çok üzgünüm' dedim.''

Tartışmanın başlangıcı

Serena Williams ile Sharapova arasındaki tartışma, Williams'ın, Steubenville Lisesi'nde okuyan 16 yaşındaki bir kız öğrencinin tecavüze uğradığı davayla ilgili yorumlarıyla başlamıştı.

2012 yılının ağustos ayında Ohio eyaletinde gerçekleşen olayda, 16 yaşındaki iki erkek çocuğu, yaşıtları olan okul arkadaşlarının sarhoş olmasından faydalanıp önce cinsel tacizde bulunmuş, sonra da olayla iligili fotoğraf ve görüntüleri internette paylaşmıştı. Mart ayındaki duruşmada, sanıklardan birine 2 yıl ıslah evinde kalma cezası verilmişti.

ABD'li tenisçi, verdiği röportajda olaya ilişkin, ''Kızı suçlamıyorum ama 16 yaşında ve bu denli sarhoşsan, ebeveynlerin, başkalarından içki almaman gerektiğini öğretmeli. Şanslıymış ki çok daha kötüsü olabilirdi. Kendisini böyle bir duruma sokmamalıydı'' değerlendirmesini yapmıştı.

Williams, dergiye ayrıca isim vermeden, ''Basın toplantıları veya açıklamalarına sürekli 'Çok mutluyum' sözleriyle başlıyor. Ancak asla en iyi partilere davet edilmeyecek. Kara kalpli bir adamla yaşamak istiyorsa, bu onun bileceği bir iş'' diyerek, tartışmanın fitilini ateşlemişti.

Williams'ın, şu an Sharapova ile ilişki yaşayan eski sevgilisi Bulgar tenisçi Grigor Dimitrov'u kastettiği tahmin ediliyor.

Sharapova ise tepki olarak öncelikle Williams'ın tecavüze uğrayan kız hakkındaki yorumunu talihsiz bulmuş ve geri adım atmasını istemişti. Williams da gerek Sharapova gerekse kamuoyundan gelen eleştiriler sonrası konu hakkındaki yorumları nedeniyle özür dilemişti.

Rus tenisçi ayrıca, dünya bir numarasının, dikkat toplayan ve tartışma başlatan açıklamalar yerine başarıları hakkında konuşmasının daha doğru olacağını bildirmişti.

Sharapova, ''Özel bir şeyler hakkında konuşmak istiyorsa, çocuk sahibi ve boşanmak üzere olan erkek arkadaşı hakkında konuşabilir'' ifadesini kullanarak, Serena Williams ile Fransız tenis antrenörü Patrick Muratoğlu arasında olduğu tahmin edilen ilişkiyi gündeme getirmişti. Ne Williams ne de Muratoğlu cephesinden, birlikte olduklarına dair bir açıklama yapılmadı.

Kariyerinde 16 ''grand slam'' şampiyonluğu bulunan 31 yaşındaki Williams, 4 kez "grand slam" şampiyonluğu yaşayan 26 yaşındaki Sharapova ile oynadıkları 16 maçın 14'ünü kazandı. Williams'ın 52, Sharapova'nın ise 29 tekler şampiyonluğu var.