Kırkpınar'ın son provasının galibi Yılmaz

49. Kiraz Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen Tekirdağlı Hüseyin Pehlivan Yağlı Güreşlerinde Başpehlivanlığı Şaban Yılmaz kazandı.

Kırkpınar'ın son provasının galibi Yılmaz
Kırkpınar'ın son provasının galibi Yılmaz
GİRİŞ 17.06.2013 19:06 GÜNCELLEME 17.06.2013 19:06

Sahil güreş alanında gerçekleştirilen ve kıyasıya mücadelelere sahne olan güreşler sonucunda Finalde Hasan Tuna'yı yenen Şaban Yılmaz Başpehlivan oldu. Güreşlerde dereceye giren başpehlivanlara ödülleri Vali Ali Yerlikaya, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç ve Güreş Ağası Halil Sayı tarafından verildi.

20 yıldan bu yana Tekirdağ Güreş Ağalığını yürüten Halil Sayı yeniden ağa seçilerek 21. Yıla ulaştı. Güreş Ağası Halil Sayı'ya Ağalık kupası da Vali Yerlikaya ve Başkan Dalgıç tarafından verildi. Halil Sayı ömrümün yettiği son ana kadar Güreş Ağalığına devam edeceğini söyledi.

Ata Sporu güreşe her zaman destek olduklarını belirten Belediye Başkanı Adem Dalgıç, "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Ata sporumuz güreşe her zaman destek olduk bundan sonra da destek vermeye devam edeceğiz. Önümüzdeki dönemde daha modern ve daha büyük bir er meydanı yapacağız. Başta Ağamız Halil Sayı ve Süleyman Kaplan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.