Nur Tatar'ın hedefi altın madalya

Londra Olimpiyatları'nda gümüş madalya kazanan Milli Tekvandocu Nur Tatar,Mersin'de yapılacak Akdeniz Oyunları'nda altın madalya hedefliyor.

Nur Tatar'ın hedefi altın madalya
Nur Tatar'ın hedefi altın madalya
GİRİŞ 03.06.2013 11:17 GÜNCELLEME 03.06.2013 11:17

Akdeniz Oyunları'na Konya'da hazırlanan Nur Tatar,AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 yaşından bu yana tekvando yaptığını, milli takıma seçildiği 2007 yılından itibaren yılın 10 ayını kamplarda geçirdiğini söyledi.

Uzun süreli kamp ve yorucu antrenmanların meyvesini 2012 Londra Olinpiyatları'ndaaldığını ifade eden Tatar,uluslararası müsabakalarda çeşitli başarılar elde ettiğini belirtti.

Olimpiyatların ardından her şeye sıfırdan başlarcasına zorlu antrenmanlar yaptıklarınıvurgulayan Tatar,20 Haziran'da Mersin'de düzenlenecek Akdeniz Oyunları'na çok iyi hazırlandıklarını dile getirdi.

- "Rakipler zorlu ama biz de güçlüyüz"

Tekvando Milli Takımı'nın oyunlara 8 sporcuyla hazırlandığına dikkati çeken Tatar, şöyle devam etti:

"Çok iyi bir kadromuz var. Olimpiyat şampiyonuServet Tazegül ile Avrupa ve dünya şampiyonu olan arkadaşlar ülkemizi seyircimiz önünde temsil edecek. Rakipler zorlu ancak Türkiye tekvandosunun da çıtası belli. Biz de güçlüyüz. Hedefim altın madalya. Olimpiyat final maçında Koreli rakibime yenildiğimde çok üzülmüştüm ancak 19 yaşında gümüş de olsa o platformda madalya kazanmak gurur vericiydi. Kamptaki bütün arkadaşlarımın hedefinde, rengi ne olursa olsun madalya var.Seyirci desteğimizi kullanıp tüm madalyaları Türkiye'ye armağan etmek istiyoruz."

Akdeniz Oyunları'nın ardından Meksika'daki Dünya Şampiyonası'na katılacaklarını vurgulayan Tatar, Mersin'de alınacak güzel sonuçların ardından orada da Türk bayrağını göndere çektireceklerini, ülkeye gurur yaşatmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

AA