Ampute Futbol Ligi'nde 'AYBESK' şampiyon

Ampute Futbol Ligi'nde Ankara Yenimahalle Belediyesi Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü (AYBESK) Ampute Futbol Takımı, Kayseri Bedensel Engelliler Spor Kulübü'nü 6-1 yenerek, namağlup şampiyon oldu.

Ampute Futbol Ligi'nde 'AYBESK' şampiyon
Ampute Futbol Ligi'nde 'AYBESK' şampiyon
GİRİŞ 04.05.2013 14:55 GÜNCELLEME 04.05.2013 14:55

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF), "Türkiye Futbol Oynuyor Projesi" kapsamında desteklediği ve Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından gerçekleştirilen Ampute Futbol Ligi'nde şampiyonluk maçı AYBESK ile Kayseri Bedensel Engelliler Spor Kulübü Ampute Futbol Takımları arasında oynandı.

Yenimahalle Hasan Doğan Stadı'ndaki mücadeleden 6-1 galip ayrılan AYBESK, 2012-2013 sezonunu yenilgisiz şampiyon tamamladı.

Karşılaşmayı Ankara Vali Yardımcısı Mustafa Tapsız, Engelliler Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse ve AYBESK Başkanı Şenol Balaban birlikte izledi.

Şenol Balaban, karşılaşmanın ardından yaptığı konuşmasına engelli sporuna destek ve gönül veren herkese teşekkür ederek başladı.

Büyük aşamalar katettiklerini ve şampiyon olarak emeklerinin karşılığını aldıklarını kaydeden Balaban, "Türk halkının ampute futbolunu tanıması ve desteklemesini sağlamış olduk. Asıl büyük şampiyonluğumuz budur" dedi.

Süper Lig'de 4. kez şampiyon olan AYBESK olarak hedeflerinin artık Avrupa şampiyonluğu olduğunu kaydeden Balaban, "Karşılıklı güven ve azimle bunu da başarabileceğimizi biliyorum. Gücüm ve ömrüm yettiği müddetçe engelli sporlarına destek vermeye devam edeceğim" diye konuştu.

Düzenlenen kupa töreninin ardından üstü açık otobüsle şehir turuna çıkan AYBESK takımı futbolcuları, şampiyonluk sevinçlerini Ankaralılarla paylaştı.

Ligde Kara Kuvvetleri Gücü Spor Kulübü ikinci, Kayseri Bedensel Engelliler Spor Kulübü ise üçüncü sırada yer aldı.

KAYNAK: AA