Sapanca Gölü'nde kürek heyecanı

Türkiye Büyükler Kürek Şampiyonası yarışları, Sapanca Gölü'nde başladı.

Sapanca Gölü'nde kürek heyecanı
Sapanca Gölü'nde kürek heyecanı
GİRİŞ 03.05.2013 13:38 GÜNCELLEME 03.05.2013 13:38

Kırkpınar Kürek Parkuru'nda bugün başlayan yarışlarda yapılan elemelerde, Galatasaray, Fenerbahçe, Şişecam Çayırova, Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Hereke Spor Kulübü ve Boğaziçi Üniversitesi takımları, final mücadelesine katılmaya hak kazandı.

"Sekiz tek", "dört tek", "dört çifte", "iki çifte", "tek çifte" ve "iki tek" kategorilerinde yapılacak finalin ardından en fazla puan toplayan takım, Türkiye şampiyonu olacak.

Türkiye Kürek Federasyonu Başkanvekili Yılmaz Akça, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 150 sporcunun katıldığı yarışların, son derece çekişmeli geçtiğini anlattı.

Final yarışlarının 3 gün devam edeceğini belirten Akça, "Bu sene yarışları biraz öne aldık. Bunun sebebi de Akdeniz Oyunları'nın başlayacak olması. Bu oyunlar için milli takımı bir an önce seçmemiz gerekiyor. Bu nedenle yarışları öne aldık. Büyüklerde Türkiye Kupası da eylüle alındı" diye konuştu.

Burada Türkiye şampiyonu olacak sporcuların milli takımlara seçileceğini dile getiren Akça, "Yarından itibaren de kampa girip hem Akdeniz Oyunları hem de Rusya ve İspanya'da yapılacak şampiyonalara katılacağız" ifadesini kullandı.

AA