Halterde, ilk toplantı Kayseri'de yapıldı

Türkiye Halter Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu'nun ardından göreve getirilen Tamer Taşpınar başkanlığındaki yeni yönetim, ilk toplantısını Kayseri'de yaptı.

Halterde, ilk toplantı Kayseri'de yapıldı
Halterde, ilk toplantı Kayseri'de yapıldı
GİRİŞ 19.03.2013 13:33 GÜNCELLEME 19.03.2013 13:33

Federasyondan yapılan yazılı açıklamada, yönetim kurulu toplantısında 5-14 Nisan tarihleri arasında Arnavutluk'un başkenti Tiran'da yapılacak Avrupa Şampiyonası ile ilgili önemli kararların alındığı belirtildi.

Açıklamada, 20-30 Haziran tarihleri arasında Mersin'de düzenlenecek Akdeniz Oyunları göz önünde bulundurularak, Avrupa Şampiyonası'na bayanlarda genç bir kadro ile katılma, erkeklerde ise katılmama kararının alındığı bildirildi.

-Halil Mutlu'ya görev-

Açıklamada, toplantıda milli takımlarda görev değişikliğine gidilmesine yönelik kararın da çıktığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

''Milli takımlarda görev yapacak antrenörler tespit edildi. Buna göre, Bayan Milli Takımı'ndan sorumlu teknik direktör Talat Ünlü olurken, erkeklerde ise bu görevi Mehmet Yılmaz üstlendi. Halil Mutlu'ya da milli takımlardan sorumlu asbaşkanlık görevi verildi. Diğer görev dağılımları ise başkan Tamer Taşpınar'a bırakıldı. Yeni görev dağılımları daha sonra açıklanacak.''

-''Yakın tarihli iki sınava hazırlanmak büyük risk''

Halter Federasyonu Başkanı Taşpınar, Akdeniz Oyunları'nın Türkiye için büyük önem taşıdığını anlatarak, Avrupa Şampiyonası ile Akdeniz Oyunları arasında kısa bir süre bulunduğunu hatırlattı.

Sporcuların yakın tarihli iki önemli sınava hazırlanmasının büyük bir risk taşıyacağını savunan Taşpınar, '' Akdeniz Oyunları'nı düşünerek, erkeklerde Avrupa Şampiyonası'na katılmama kararı almış bulunmaktayız'' ifadesini kullandı.

Taşpınar, antrenörler arasında da rekabet ortamı sağlamayı amaçladıklarına işaret ederek, milli takımlara sporcu veren antrenörlere görev vermeye dikkat ettiklerini belirtti.

 AA