Bursaspor'da 'Sağlam' kriz! Ortalık karıştı

Bursaspor'da teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın istifasının ardından yeni bir kriz gün yüzüne çıktı. Bursaspor Kulübü'nün Ertuğrul Sağlam için idmana katılmadığı gerekçesiyle noter tespiti yaptırdığı iddia edildi. Tecrübeli teknik adam bu iddiayı doğruladı.

Bursaspor'da 'Sağlam' kriz! Ortalık karıştı
Bursaspor'da 'Sağlam' kriz! Ortalık karıştı
GİRİŞ 10.02.2013 12:10 GÜNCELLEME 10.02.2013 12:13
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

ERTUĞRUL SAĞLAM DA ALACAĞINI TAHSİL ETMEK İÇİN MÜRACAAT ETTİ

750 bin Euro ücretini alamadığı için TFF'ye şikayet dilekçesi gönderen Ertuğrul Sağlam ile Bursaspor arasında gerginlik giderek artıyor.

Kulübün kendi sözleşmesini tek taraflı olarak antrenmanlara katılmadığı ve maça çıkmadığı gerekçesiyle feshettiğini ifade eden Sağlam, ''Ben de daha sonra böyle bir hamleyi kendimi koruma adına yaptım'' dedi.

Lig TV'ye açıklamalarda bulunan Sağlam, ''Ortalıkta kamuoyunu yanlış yönlendirecek bilgiler dolaşıyor. Bunlara açıklık getirmek istiyorum. İstifa ettikten sonra 10 gün Bursa'da bekledim. Bu konularla ilgili anlaşmaya varıp kulüple helallik alıp ayrılalım diye bekledim. Ama benle bu süre içinde kimse görüşmedi. Sonra federasyondan öğreniyorum ki kulüp kendileri yaptığı fesih için federasyona yazı göndermiş, noter tutmuş. Maça ve antrenmana çıkmadığım için bunlar yapılmış. Ben daha sonra böyle bir hamleyi kendimi koruma adına yaptım. Herhangi bir şey yapacak da değilim. Avukatlarım da bir şey yapmış değil'' diye konuştu.

''ÖZELLİKLE BAŞKANIN BİLMESİ LAZIM''

Bursaspor'da hayatının en güzel günlerini geçirdiklerini ifade eden başarılı teknik adam, ''Hem onurlandık hem para kazandık. Orada herkesin benim böyle bir şey yapmayacağımı bilmesi lazım. Özellikle başkanın bilmesi lazım. 4 sene boyunca kötü günlerde kendisine destek oldum. Her soruna karşı kol kanat gerdim. Sonunda da sorumluluğu üstüme alarak istifa ettim. Bunların söylenmesi beni rencide etti. Bu beni çok üzdü. Sadece bana gelen tebligat üzerine ben de onun üzerine kendimi koruma üzerine bu hamleyi yaptım. Federasyona önce Bursaspor'dan yazı gidiyor. Ben paraya önem veren biri değilim. Ama böyle bir kamuoyu oluşturulması hiç hoş değil. Bu yapılanlar etik bir şey değil'' ifadelerini kullandı.

YÖNETİM İLE SAĞLAM'IN EKİBİ ARASINDA TARTIŞMA

Öte yandan Sağlam'ın açıklamalarının Bursaspor Basın Sözcüsü ve Taraftardan Sorumlu Yöneticisi Selçuk Eren, twitter adresinden, ''Vay be, 2 yıl sonra gelen 3 farklı deplasman galibiyeti ve hırslı futbol bazılarını fena rahatsız etmiş ki bir anda gündemi değiştirdiler'' ifadelerini kullandı.

Eren'in bu açıklamalarının ardından Ertuğrul Sağlam'ın teknik ekibinde yer alan Birol Berkem ise, ''Arkadaşım! Bu takımın galibiyeti bize her zaman gurur verir. Gündeme gelince, biz onu 2009-2010'da zaten değiştirmiştik'' dedi.

Berkem ayrıca, yeşil-beyazlı yönetime gönderme yaparak, ''Bursaspor her zaman gönlümüzün en mutena yerinde olacak ama sadece Bursaspor ve büyük taraftarı'' ifadelerini kullandı.

KULÜP AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Bursaspor Kulübü Avukatı Öztürk Yazıcı ise yaptığı açıklamada, ''Ertuğrul hocamızın istifasını basına açıklaması 28 ocak. Kulübe yazılı istifa dilekçesi vermiyor. Kulübün noter tespiti yok. Yanlış bilgi. Kulüp 6 gün sonra TFF ve kendisine tamamen prosedür gereği istifayı bildiriyor. Aksi halde kulüp orda kalır. Bu bildirimde sadece antrenmana çıkılmadığı, yazılı olarak istifa mektubu verilmediği tespit edildiği hususu var. Hukuksal gereklilik ve zorunluluk. Alacak borç konusunda ise kimsenin Bursaspor'da alacağı kalmadı ve kalmaz. Bu konuda en iyi olduğumuzu da futbolcular dahil cümle alem biliyor'' dedi.

Birol Berkem, Öztürk Yazıcı'nın twitter mesajlarına da, ''Sayın avukatım lütfen! 28 ocak tarihinde istifa eden adam, bu kararını 27 Ocak'ta başkanla paylaşmıştır değilmi'' diye cevap verdi.

YORUMLAR 4
  • Bir dost 11 yıl önce Şikayet Et
    ertuğrul sağlam'a yapılan çok büyük terbiyesizlik. sanırım söylenebilecek en yumuşak cümle bu.... seni şampiyon yapan, rüyanda bile göremeyeceğin kupayı kazandıran insana yapılır mı bu???
    Cevapla
  • Ali Güzelhan 11 yıl önce Şikayet Et
    adam gıbı adam ertugrul saglam. adam gibi adam hemde fazlasi ertugrul saglam.helal süt emmis,herami helali cok iyi bilen bir anadolu delikanlisi.sizi sampıyon yapti sonu bu olmamaliydi.yaziklar olsun ertugrul saglami böyle gönderenlere.ben ona sonuna kadar güvenıyorum:sizlerde tarih sahnesinden silinmeye mahkumsunuz.yarin bir de cikar bu takimi sampiyon yaptik diye böbürlenirsiniz.ınsALLAH sizde ertugrul sglamdan daha kötü bir sekilde oturdugunuz o koltuktan rezil bir sekilde gönderilirsiniz.ALLAH yolunu acik etsin ertugrul saglam......
    Cevapla
  • Mütebessim 11 yıl önce Şikayet Et
    sağlam'a yanlış yapanlar. ertuğrul sağlam gibi adama böyle yanlışları yapanlar kendi karakterlerini ortaya koyuyorlar. keybetmeye mahkumdurlar.
    Cevapla
  • Samet Ergül 11 yıl önce Şikayet Et
    bursasporun her haberine aynı şeyi yazıyorum. önce şunu açıkla niye bursasporumu kurumsal yapmıyorsun ve herkes kap (kamu aydınlatma platformu ) aracılığı ile maddi olarak bilanço mal mülk herşeyi ama herşeyi görsün istemiyorsun ? bunu niye yapmıyorsun paramı yiyorsunuz ? bunu açıkla, sonrada ibrahim yazıcı ve ekibi defol bursamın başından
    Cevapla