Timsah Arena'ya teknolojik çatı geliyor

Timsah Arena'nın dünyada benzeri bir tek Roma, Bükreş, Singapur ve Kiev stadyumlarında bulunan ileri teknoloji çatı ve cephe kaplaması için hummalı bir çalışma yürütülüyor.

GİRİŞ 22.01.2013 13:01 GÜNCELLEME 22.01.2013 14:14

İstanbul Tuzla'daki organize sanayi bölgesinde sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çatı ve cephe kaplaması parçalarının önümüzdeki haftadan itibaren Bursa'ya getirilerek yerlerine monte edileceğini açıkladı.

Başkan Altepe, Timsah Arena'nın kaba inşaatının tamamlandığını, ince işlerin ise hızla devam ettiğini söyledi. Stadyumun çatısının müteahhit firmadan bağımsız olarak ayrı bir Türk firması tarafından yapıldığını, üretimde Alman, İsviçre, İtalyan, Fransız ve Amerikan şirketlerinin kullanıldığını belirten Başkan Altepe, Türkiye'de ilk kez uygulanacak teknolojiyle Timsah Arena'nın asma germe sistemine sahip, özel konstrüksiyonlu çatı ve cephe kaplamalarına kavuşacağını ifade etti.

Çatı ve cephe kaplamasına yönelik parçaların üretiminin İstanbul Anadolu Yakası Organize Sanayi Bölgesi'nde başladığını, imalatı tamamlanan parçaların tek tek Bursa'ya getirilerek yerlerine monte edileceğini kaydeden Başkan Altepe, "Hedefimiz, stadyumumuzun önümüzdeki sonbahar mevsimine yetişmesi" dedi.

Parçaların montajı tamamlandıktan sonra ortaya çıkan teknolojiye herkesin hayran olacağını vurgulayan Başkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"O zaman Bursa, gerçekten prestij projesine kavuşmuş olacak. Herkes bunun şahidi olacak. Hayırlı uğurlu olsun."

Başkan Altepe, Timsah Arena'nın çatı ve cephe kaplaması parçalarının üretimi konusunda fabrika sahibi Remzi Solak tarafından bilgilendirildi.

Parçalar birbiri ardına yerleştirildiğinde timsahın yavaş yavaş su yüzüne çıkmasını anımsatacak çelik çatı sistemi; aerodinamik geometriye sahip, kar ve dolunun oluşturduğu su birikintileri nedeniyle çelik konstrüksiyon içerisinde meydana gelebilecek yüksek kuvvetleri engelleyecek şekilde optimize edildi.

Türkiye'de bir tek İstanbul Boğaz köprülerinde kullanılan özel çelik halat sistemiyle gerdirilecek çatı, yine Türkiye'de örneği bulunmayan yeşil-beyaz renkte eksi 30 ile artı 80 dereceye dayanıklı teflon malzemeyle kaplanacak.