Bursaspor Başkanı Bölükbaşı ibra edilmedi

Bursaspor’un 52'nci olağanüstü genel kurulunda Recep Bölükbaşı yönetimi ibra edillmedi.

Bursaspor Başkanı Bölükbaşı ibra edilmedi
Bursaspor Başkanı Bölükbaşı ibra edilmedi
GİRİŞ 19.01.2016 17:56 GÜNCELLEME 19.01.2016 17:56

Bugüne kadar yapılan faaliyetler ve mali tablonun okunmasından sonra Bursaspor'un borcunun 270 milyon TL olduğu açıklandı. Söz alan Başkan Recep Bölükbaşı, üyelerin protestolarıyla karşılaştı. Alkışlarla başlayan protestolar, “Recep dışarı ” tezahüratları ve Bursaspor tezahüratlarıyla devam etti. Bölükbaşı, “Bursaspor’a 9 yıldır hizmet ediyorum. Ne yanlış yaptım” söyler misiniz “ demesiyle protestolar giderek arttı.

BÖLÜKBAŞI: VİCDANIM RAHAT

Protestolara karşın konuşmasını sürdüren Recep Bölükbaşı, şunları söyledi:

"Mutlu ve gururluyum. Vicdanım da rahat. Kendimi iyi ifade edemediğim için yanlış anlaşıldım. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada en doğru kararı genel kurulda verilecektir. Ben tepkileri hak edecek bir şey yapmadım. Kimseyi kandırmadım. Beni itibarsızlaştırmak, yıldırmak için kampanya yürüttüler. Arkamızda enkaz değil, taş gibi takım bıraktık. İbra edileyim diye bir konuşma hazırlamadım. Kendimden eminim. İçimde küçücük bir şüphe yok. Ayda 2 kez bağımsız şirket tarafından denetleniyoruz. Genel kurulda coşkulu konuşma yapmak isterdim. Huzurlarınızdan saygı ile ayrılıyorum."

HIRSIZLAR HESAP VERECEK

Recep Bölükbaşı’nın konuşması sık sık “Hırsızlar Teksas’a hesap verecek” tezahüratlarıyla kesildi. Selim Kurtulan, kulübün borcunun söylendiği gibi 270 milyon TL olmadığını, 500 milyonun üzerinde olduğunu iddia etti.

GÜNAY: BURSASPOR MARADONAYI MI ALDI

Daha sonra başkan adaylarından Recep Günay konuşma yaptı. Günay, "Bursaspor bankalara tüzüğü göre borçlanamaz. Bursaspor 6 milyon faiz ödemiş. Bursaspor kamu yararına bir dernektir. Bu borçlar kişelere rücu olacaktır. Bun borçlar geçersizdir. Tüzüğü göre 100 milyon borç geçerli değildir. Ben başkan adayı değilim. Bursaspor şimdi idam sehpasına çekilmekte. Bursaspor’u idamdan kurtarmak ta sizin elinizde. 9 milyon TL menajerlik bedeli ödemişiz. Gelecekte ödeneceklerle bu rakam 20 Milyon TL menajerlik ücreti ödenecek. Sahi biz Maradona’yı mı aldık. Bugün hesap günüdür. Bunun hesabı verilmelidir" dedi.

KIZIL: BATALLA İMZAYI VERGİ BORCUNDAN ATAMIYOR

Eski başkanlardan Levent Kızıl , “İbra konusunda fikirlerimi söylemiştim, Sayın Bölükbaşı seçilirken 125 milyon TL. Şimdi borç 232 milyon TL’ye ulaşmış. Takımın yarısı satıldıktan sonra borcun buraya gelmesini kabul etmiyorum. Ödenmeyen 12 milyon TL vergi borcu nedeniyle transfer yapılması imkansızdır. Batalla bu nedenle imza atamıyor. Borçlar dışında sıkıntım yoktur. Seçilecek başkan ve yönetime başarılar diliyorum” dedi.

Daha sonra 8. Maddeye gelindi ve yönetim kurulunun ibrasına gelindi. Divan Kurulu Başkanı İlhan Parseker, oy sayımı için lehte ve alehte konuşan 4 kişiyi sayım için kürsüye davet etti.

Ardından yapılan açık oylama sonrasında hem yönetim kurulu, hem de denetleme kurulu ibra edilmedi.