Sağlam: Her geçen gün daha iyiye gidiyoruz

Ertuğrul Sağlam, Almanya'daki kampın sekizinci gününde düzenlediği basın toplantısında takımdaki gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Sağlam: Her geçen gün daha iyiye gidiyoruz
Sağlam: Her geçen gün daha iyiye gidiyoruz
GİRİŞ 27.07.2015 16:44 GÜNCELLEME 27.07.2015 16:44

Takımda şu ana kadar Bakambu'nun dışında sakatlığın yaşanmamasının sevindirici olduğuna dikkat çeken Sağlam, Almanya kampına 20 Temmuz'da geldiklerini belirtirken, Bursa'daki ilk bölümü takıma adaptasyon ve yoğun çalışmalara hazırlanma olarak geçirdiklerini belirtti.

FORMANIN AĞIRLIĞINI HİSSETTİLER

Sağlam, "Birçok oyuncumuzu takımın seviyesine çıkartabilmek için çalışmalar yaptık. Yoğun çalıştık. Sakatlık olamaması en büyük sevincimiz oldu. Burada tempomuz arttı. Özel maçlarla bu antrenmanların değerlendirmesini yapmaya başladık. Gerçekten yoğun çalışırken ufak tefek sıkıntılar dışında futbolcularım olayı sahiplenip hareket edince, formanın ağırlığını yaşayıp çalışmalara katıldılar. Buraya 26 futbolcu ile gelmiştik. Bu sabahki çalışmaya hepsi katıldı. Kamp boyunca sadece Bakambu’nun 2 gün devam eden kasık sorunu dışında hiçbir üzücü olayın olmaması sevindiriciydi" dedi.

COŞKULU KATILIM BENİ UMUTLANDIRIYOR

"Oyuncularımızın katılım ve coşkuları beni gelecek için umutlandırıyor diyen Ertuğrul Sağlam, "Sezon başı çok önemli. Burada sakatlanan bir futbolcudan yararlanamıyorsunuz. Almanya'da birkaç günümüz kaldı. Yoğun çalışıp maç oynuyoruz. Hamburg, Rödinghouse ve Mönchengladbach ile karşılaştık. Özellikle Bundesliga takımlarıyla başa baş oynadık. Tabiî ki fiziksel eksikliğimize rağmen. Takımımız her geçen gün daha iyiye gidiyor. Oyuncuların birbirlerini tanıma anlamında önemli mesafa aldılar."

KAMP VERİMLİ GEÇTİ

"Yarın oynayacağımız Medicana Sivaspor maçı sonrasında 31 Temmuz'da Türkiye'ye döneceğiz. Kalan 4 günlük bölümü sakatlık olmadan tüm oyuncuların katılımıyla yaparak ülkemize dönmek istiyoruz. Önce Süper Kupa sonrasında da Süper Lige hazırlanmak istiyoruz. Buradaki 1 haftayı değerlendirecek olursam güzel, verimli geçti. Sorunlarımız elbette oluyor. Bazen çok sıcak, sahanın bozulması, otelle ilgili problemler oluyor. Havalar yağışlı olunca zemin korunmadı."

EN AZ SORUNLA KARŞILAŞTIK 

"Genel çerçevede en az sorunla karşılaştığımız kamp dönemi diyebilirim. Destek olanlara teşekkür etmek istiyorum. Şunu çok iyi biliyoruz. Nerede çalıştığımızın, nereye hizmet ettiğimizin farkındayız. Bursapor’a hizmet etmeyi birçok insanın hayal ettiği ve beklentisi olan ve gelmek istediği bir kulüp. Hepimiz bu sorumluluğun bilincindeyiz. Aldığımız paranın karşılığını vermek istiyoruz. Takımımız şu anda iyi durumda. Bu istek devam ettiği sürece daha iyi yerlere gelecek. Taraftarlarımızın başlarını öne eğdirmeyeceğiz. Bursasporlu olduklarından mutlu olacaktır taraftarlarımız. Oyuncularımıza da bunu anlatmaya çalışıyoruz."

Yönetim kuruluna kulübün içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıya rağmen tüm olanakları seferber ettiği için teşekkür eden Sağlam, "1 oyuncu ile anlaştık. Orta alan ve forvete iki oyuncu daha almak istiyoruz. Bunları gerçekleştirdiğimizde, kadro planlaması ve kalitesi açısından önemli adım atmış olacağız" dedi.

Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ertuğrul Sağlam, yönetimla uyum içinde çalıştıklarını, takımın potansiyel olarak tam hazır olmadığını, önlerinde lige hazırlanmak için 2 haftaları olduğunu, takımdan bazı oyuncuların kamp sonunda gidebileceğini belirtti.

MEDİCANA SİVASSPOR-BURSASPOR

Bu arada Bursaspor, Almanya kampındaki dördüncü hazırlık karşılaşmasını Hollanda’da kamp çalışmalarını sürdüren Medicana Sivasspor ile yapacak. Duisburg PCC Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma saat 19.30’da başlayacak. Yeşil beyazlılar daha önce oynadıkları özel maçlarda Hamburg ile 1-1, Rödinghouse ve Borussia Mönchengladbach ile 2-2 berabere kalmıştı.