Güneş'ten Emre'nin o sözlerine destek

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Emre Belözoğlu'nu destekliyorum, haklı bir serzenişti" dedi.

Güneş'ten Emre'nin o sözlerine destek
Güneş'ten Emre'nin o sözlerine destek
GİRİŞ 21.01.2015 20:13 GÜNCELLEME 21.01.2015 21:03

Güneş, gelecek sezon uygulanacak yabancı futbolcu kuralının Türkiye'de saha zeminlerine olumlu yansıyabileceğini söyledi.

Uygulanacak kuralın kulüplerin borcunu artırabileceğini aktaran yeşil-beyazlıların teknik direktörü Güneş, "Yeni yabancı kuralının iyi tarafı, yabancı futbolcular gelirse saha zeminleri düzelebilir. Futbol üretimi olmayan yere ithal mallarla günü kurtarırsanız, geleceği batırırsınız. Emek verip, düşünüp bu kararı almışlar. Deneyeceğiz ama kulüplerin borcu artar. İyi oyuncunun değeri düşmez. Ozan'ın değeri varsa Türkiye'de kalması şart değil Avrupa'ya gider" diye konuştu.

EMRE'NİN İSYANI DOĞRU!

Türk futbolunun en büyük sorunlarından birisinin saha zeminleri olduğunun altını çizen Güneş, Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu'nun İzmir Atatürk Stadı'nda sakatlanmasının ardından yaptığı açıklamaları doğru bulduğunu belirtti.

Güneş, gündemin birinci maddesinin saha zeminlerinin olması gerektiğini aktararak, şöyle devam etti: "Federasyon takımları sahalarını kontrol edip sonra profesyonel ligde oynamalarına izin vermeli. 30-40 sene önceki gibi, büyük takım geldiğinde sahayı kazıyalım, kötü yapalım dersek, olmaz. Emre Belözoğlu'nun isyanı doğru. Gündemin birinci maddesi bu olmalı. Zemin nedeniyle sakatlandı. İzmir Atatürk Stadı'nın sahası çok daha iyi olması gerekiyor. O sahanın daha kötüleri de var. Hatırlarsanız, Galatasaray'ın Balçova maçı o sahaya alındı. Galatasaray'a az zarar versin, diye. O korumacılık da yapıldı. Emre'nin konuşmasını TFF dikkate almalı. Ben de daha önce söylemiştim. Eğer futbolcu sendikası olsaydı, bu sahalara çıkmazlardı futbolcular. Bu kadar paranın olduğu yerde, futbolcuların o sahalarda oynamasını kabul edemiyorum."