Timsah Arena'nın çatısında sona doğru

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yaptırdığı 45 bin seyirci kapasiteli Timsah Arena'nın çatı işlemlerinde artık sona gelindiği açıklandı.

Timsah Arena'nın çatısında sona doğru
Timsah Arena'nın çatısında sona doğru
GİRİŞ 14.11.2014 13:24 GÜNCELLEME 14.11.2014 13:24

Timsah Arena'nın inşaatından sorumlu Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın, kaplama ustalarının çatıdaki kalan son 3 bölümün su yalıtımını sağlamak için çalışmalarını büyük bir hızla sürdürdüğünü belirtti. Mustafa Altın, 4 bölüm için Almanya’ya yalıtım siparişi verdiklerini söylerken çatı çalışmalarıyla ilgili olarak şunları söyledi:

"İzmir yolu bölümündeki kale arkası tribün için Almanya’ya özel yalıtım sipariş verdik. Önümüzdeki hafta içerisinde malzemelerin Türkiye’ye gelmesini bekliyoruz. Geldiği gibi bu bölümünde montajı hemen yapılacak. İç kale arkasında kalan 3 bölümün yalıtım montajı devam ediyor. Sanıyorum bu bölüm hava şartları uygun olursa bu hafta sonu bitecek." 

TİMSAH BAŞI MONTAJI BAŞLIYOR 

Genel Sekreter Yardımcısı Altın, stada yapılacak "timsah başı"nın yapımının son hızla devam ettiğini vurguladı, "Malzemelerin gelmesi başladı. Tahminen 10 gün içerisinde de "timsah başı"nın montajına başlayacağız" dedi. 

2 TONLUK BİR YÜK

Timsah Arena çatı kaplama işleminin proje müdürü olan Murat Uçak, stadı yeni sezona yetiştirmek olduğunu söyledi, "Çatı ile ilgili yavaş yavaş finale gelmekteyiz. Bu ay sonunda içerideki işleri tamamen bitirmek istiyoruz. Dışarıda stadın kabuk kısmının montajları da başladı" diye konuştu.

Murat Uçak, son olarak, "Timsah başı, 40 metre yükseklikte 2 tonluk bir yük. İskelesini kurduk. Montajını bu ayın sonunda başlamayı planladık. Hedefimiz yeni sezona stadı yetiştirebilmek" dedi.