Timsah Arena'da sıra "Timsah" figüründe

Timsah Arena’da çatıda oluşacak "Timsah" figürünün sırtını ortaya çıkartacak olan çelik kolonların montajlarına başlandı.

Timsah Arena'da sıra "Timsah" figüründe
Timsah Arena'da sıra "Timsah" figüründe
GİRİŞ 03.10.2014 11:30 GÜNCELLEME 03.10.2014 11:30

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Acemler Mahallesi’nde yaptırdığı 45 bin seyirci kapasitesi Timsah Arena’da çatıda oluşacak  "Timsah" figürünün sırtını ortaya çıkartacak olan çelik kolonların montajlarına başlandı.

19 BÖLÜMÜN KAPLAMASI YAPILDI

42 bin kişilik Konya Büyükşehir Belediyesi Stadı’nın çatı kaplama malzemesi olan mebranları yapan Kazova şirketinin elemanlarının Bursa’ya gelmesiyle hızlanan ilk etap iç kaplamada önemli adımlar atıldı. Bugüne kadar 19 bölümün kaplaması sona erdi. Yetkililer, çatıda 48 aks olduğuna, bir günde ancak 2 aks montajının yapılabildiğine, hava şartlarının uygun gitmesi halinde ilk tur mebran kaplamaların yaklaşık 50 gün içerisinde tamamlanacağını açıkladılar. Yetkililer, şimdi de çatıda "Timsah figürünün sırtını ortaya çıkartacak olan çelik kolanların montajlarına başlandığını belirttiler. 

ALTEPE: ÇATININ SON HALKASI BAŞLADI

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Timsah Arena'da çalışmaların hızla devam ettiğine dikkat çekerken çalışmalarla ilgili olarak şunları söyledi:

"İç mebran kaplama çalışmalarında her geçen gün arzulanan düzeye geliniyor. Dış cephenin en önemli bölümlerinden biri olan "Timsah"ın sırtındaki dalgaları gösterecek olan son çelik halkaların montajı başladı. Bununla ilgili arkadaşlarımız yoğun bir çalışma içerisinde." 

BAYRAM SONRASI İKİ EKİP

Başkan Recep Altepe, mebran kaplamaları yapan ustaların bayram tatiline çıktıklarını belirtirken de şöyle konuştu:

"Kurban Bayramı'dan sonra buradaki ekip sayısını ikiye çıkartacağız. Böylece günde 2 aks yerine 4 aks yapılmış olacak ve imalat süresi de kısaltılmış olacak. Bu arada son aks halka montajı başladı. Timsah figürünü ortaya çıkartacak bu bölüm devam ederken kaplamalar da başlayacak. Mebranların soğuklar başlamadan bitirilmesi gerekiyor."

ÖRNEK KOLTUKLAR

Geçtiğimiz ay içerisinde yapılan ihalesi yapılan VİP ve seyirci koltuklarının konusuna da değinen Başkan Recep Altepe, "Koltuklar gerçekten güzel olacak. Test ettim. Hem taraftarlarımızın oturacağı koltuklar, hem de VIP Tribünü koltukları gerçekten çok güzel. Sanıyorum bu koltuklarda şampiyonlyuğa koşan Bursaspor’u izlemek büyük keyif verecek" diye konuştu. 

ALTIN:ÇALIŞMALAR HIZLANDI

Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın'da çalışmalar konusunda, "Çatının ilk etabının mebran kaplamasıyla ilgili olarak yoğun bir çalışma içersine girdik" dedi.

KAYNAK: DHA